medrek.se

logga

Sektionschef till Smärtmottagningen och NRC på Danderyds sjukhus

Regioner
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Sektionschef till Smärtmottagningen och NRC på Danderyds sjukhus

Smärtmottagningen och Nationellt Respiratoriskt Centrum , NRC, på Danderyds sjukhus söker ny Sektionschef då vår nuvarande går vidare till nya utmaningar.

Smärtmottagningen och NRC är en del av verksamhetsområde Anestesi och Intensivvård, VO AneIVA. Vi söker dig som vågar tänka nytt, är utvecklingsorienterad och vill leda i nära samverkan med medarbetare, andra chefer och stödfunktioner som HR-partner och controller. Vi erbjuder ett varierande och utvecklande chefsuppdrag med en viktig roll både på VO AneIVA och på Danderyds sjukhus. Med det övergripande ansvaret för Smärtmottagningen och NRC, sitter du i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetschef.

Uppdraget

I rollen som Sektionschef kommer du leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten. I tjänsten ingår personal-, verksamhets- samt budgetansvar. Tjänsten kan kombineras med en del klinisk tjänstgöring.

Smärtmottagningen

Smärtmottagningen på DS består av en del öppenvård och även stöd till patienter inom slutenvården. Det är en del av verksamhetsområdet Anestesi- och intensivvård. Smärtmottagningen bedriver specialiserad smärtdiagnostik och behandling till patienter med såväl akut som långvarig smärta samt cancerrelaterade smärta.

På vår smärtmottagning arbetar förutom smärtsjuksköterskor, smärtläkare, fysioterapeut, neurolog, medicinska sekreterare, administratör, sektionschef och inom kort även psykolog. Vi arbetar multiprofessionellt och ibland individuellt anpassade team. Inom sjukhusets slutenvård har smärtmottagningen en konsultroll gällande all typ av smärtproblematik.

Nationellt Respiratoriskt Centrum

NRC är en öppenvårdsmottagning inom VO Anestesi- och intensivvård på Danderyds sjukhus. Vår mottagning är till för vuxna med långvarigt behov av trakeostomi och andningsunderstöd. NRC är den enda mottagningen i Sverige som specialanpassar trakealkanyler. Arbete pågår nu med att anpassa vår verksamhet till MDR, Medical Device Regulation, en uppdaterad EU-förordning som säkerställer säkerheten och prestandan av medicinskteknisk utrustning.

Vi erbjuder

På smärtmottagningen och NRC arbetar vi dagtid, vardagar. Vi har friskvårdbidrag och tillgång till gym. Goda kommunikationer med buss och tunnelbana nästan ända fram till huvudentrén, bra cykelvägar och gott om cykelställ. Bilparkering finns, likaså tillgång till elladdstolpar.

Din bakgrund

Vi söker dig som är specialistläkare eller sjuksköterska med kompetens inom smärtlindring, helst med grundspecialitet inom anestesi- och intensivvård samt med erfarenhet av ledarskap.
Du kommer tillsammans med ditt team fortsätta utveckla Smärtmottagningsverksamheten och NRC på ett kvalitetsmedvetet, resultatorienterat och effektivitet sätt. Erfarenhet från tidigare chefsroller och kvalitetsarbete är meriterande. Då vi är två mindre enheter med många samarbetspartners är förmågan att leda i samverkan extra viktigt, varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Personlig lämplighet är central vid tillsättning av den här tjänsten och det är viktigt för oss att du lyckas och trivs i chefsrollen. Vi vill att du ska tycka att det är roligt att vara chef, att du är trygg och stabil i en miljö där förändring och förbättringar är viktiga att genomföra. Du är van att arbeta i en vardag som består av osäkra eller föränderliga omständigheter samt har förmågan att se till helheten och arbeta med frågor såväl operativt som strategiskt. Vi värdesätter förmågan att leda sig själv, att leda andra såväl som verksamheten som helhet. Du kan skapa förtroende samt är en förebild i din roll som chef. Du tycker det är viktigt med tydlig kommunikation, feedback samt vill arbeta för en lärande organisation. Det kommer naturligt för dig att bygga relationer och utveckla samarbeten såväl inom som utanför verksamheten.

Anställningsform

Grundanställning som läkare eller sjuksköterska och ett visstidsförordnande som chef med löpande förlängning efter överenskommelse.

Övrig information

Danderyds sjukhus har ett väletablerat ledarskapsprogram som anpassas efter dina behov av utveckling och stöd. Som nyanställd chef ingår du i sjukhusets introduktionsprogram för chefer.

För mer information om tjänsten kontakta

Klara Bergmark, Överläkare, Verksamhetschef AneIVA, tel. 08-12358103

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Sektionschef till Smärtmottagningen och NRC på Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB