medrek.se

Sektionschef till vårt laboratorium på Danderyds sjukhus, Klinisk patologi och cytologi, Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-25

Ansök nu

Sektionschef till vårt laboratorium på Danderyds sjukhus, Klinisk patologi och cytologi, Karolinska Universitetssjukhuset

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? 
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.  
 
Karolinska Universitetslaboratoriet är en av fem funktioner där Klinisk patologi och cytologi ingår. Inom patologi och cytologi studerar vi vävnader och celler för att utreda och diagnostisera sjukdomar. Till vårt laboratorium kommer cell- och vävnadsprover framförallt från Stockholms län men även från övriga delar av landet och ibland även från utlandet. Insändare är både vårdcentraler och högspecialiserad vård.
 
Vi finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och i Solna samt på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi är Nordens största patologilaboratorium med cirka 430 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.  
 
Läs mer om Funktion Karolinska Universitetslaboratoriet och Funktionsområde Klinisk patologi/cytologi.  
 
Vi erbjuder nu en tjänst som Sektionschef till vårt laboratorium på Danderyds sjukhus.  
 
Vi erbjuder 
Sektionschefen leder arbetet inom enhetens sektioner. I rollen ingår framför allt medarbetaransvar och produktionsstyrning med uppföljning, men även planering och uppföljning av ekonomin samt ansvar för den fysiska och psykiska arbetsmiljön.  
 
Som Sektionschef har du personalansvar för cirka 30 medarbetare som är biomedicinska analytiker, undersköterskor, sekreterare och obduktionstekniker. Du säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning samt ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet.  
 
Du har ett nära samarbete med funktionsenhetschefen och samarbetar även med övriga sektionschefer inom Klinisk patologi och cytologi. 
 
Vi söker  
Vi söker dig som vill göra skillnad för patienten och som är intresserad av att arbeta på ett litet mindre patologlaboratorium med nära samarbete mellan olika arbetsgrupper.  
 
Du är lyhörd för verksamhetens och kundernas behov, har en helhetssyn där du sätter patienten först och är handlingskraftig. Du ska ha lätt att fatta egna beslut samt förmedla redan tagna beslut. Du förväntas vara en ledare och coach som visar personlig omtanke och kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll.  
 
Vi ser det som en självklarhet att du delar Karolinskas värderingar: Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn  
 
Kvalifikationer  
Det är ett krav att du har laboratoriemedicinsk utbildning, till exempel biomedicinsk analytiker eller annan erfarenhet av kliniskt laboratoriearbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av medarbetaransvar, ledning, styrning och förbättringsarbete samt kännedom om klinisk patologi. 
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3.Yrkeslegitimation   
 
 
Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  
 
Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Cristian Ortiz Villalón 
contacticon phone 072-8751551

Fackliga representanter
Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40
Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel. 073-699 88 97
Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10
Vision, Pernilla Helmersson tel. 070 167 12 99
Ledarna, Birgitta Andersson, tel. 070-085 66 56, SACO, epost: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Sektionschef till vårt laboratorium på Danderyds sjukhus, Klinisk patologi och cytologi, Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset