medrek.se

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

Karolinska Universitetslaboratoriet är en av fem funktioner där Klinisk patologi och cytologi ingår. Inom patologi och cytologi studerar vi vävnader och celler för att utreda och diagnostisera sjukdomar. Till vårt laboratorium kommer cell- och vävnadsprover framförallt från Stockholms län men även från övriga delar av landet och ibland även från utlandet. Insändare är både vårdcentraler och högspecialiserad vård.  

Vi finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och i Solna samt på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi är Nordens största patologilaboratorium med cirka 430 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.  

Läs mer om Funktion Karolinska Universitetslaboratoriet och Funktionsområde Klinisk patologi/cytologi på Karolinskas hemsida.  

Vi erbjuder

Sektionschefen leder arbetet inom sektionen och innebär, till en början, ansvar för histologisektionen, men kan komma att utökas beroende på sökandens erfarenhet och ambition. Medarbetarna på histologisektionen är biomedicinska analytiker eller motsvarande samt undersköterskor.  

I rollen ingår framför allt medarbetaransvar och produktionsstyrning med uppföljning, men även planering och uppföljning av ekonomin samt ansvar för den fysiska och psykiska arbetsmiljön.

Du har ett nära samarbete med funktionsenhetschefen och samarbetar även med övriga sektionschefer inom Klinisk patologi och cytologi.   

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Vi söker 
Vi söker dig som vill göra skillnad för patienten och som är intresserad av att arbeta på ett lite mindre patologlaboratorium med nära samarbete mellan olika arbetsgrupper.

Du är lyhörd för verksamhetens och kundernas behov, har en helhetssyn där du sätter patienten först och är handlingskraftig. Du ska ha lätt att fatta egna beslut samt förmedla redan tagna beslut. Du förväntas vara en ledare och coach som visar personlig omtanke och kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll.  

Kvalifikationer

Det är ett krav att du har laboratoriemedicinsk utbildning, tex biomedicinsk analytiker eller annan erfarenhet av kliniskt laboratoriearbete.  

Det är meriterande med tidigare erfarenhet av medarbetaransvar, ledning, styrning och förbättringsarbete.  

Vikariat snarast tom 2019-04-30.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

4. Yrkeslegitimation  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Sektionschef (vikarierande) till vårt laboratorium på Danderyds sjukhus, Klinisk patologi och cytologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb