medrek.se

logo

Sektorchef - Social omsorg

Företag Vansbro kommun
Regioner
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Sektorchef - Social omsorg

Om arbetsplatsen

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Välkommen med din ansökan.
Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. I Vansbro kommun är vi mycket stolta över bredden inom näringslivet som skapar en mycket god arbetsmarknad med ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Arbetsuppgifter

Som sektorchef har du det övergripande strategiska ansvaret för utveckling och planering av verksamheten inom sektorn social omsorg, som arbetar med individ- och familjeomsorg samt stöd och service för personer med funktionsvariationer. Våra sektorchefer har stort fokus på målen för verksamheten genom ökad samordning mellan våra verksamhetsområden, bättre förutsättningar för nära ledarskap och budget i balans. Du har direkt ansvar för kvalité, ekonomi och arbetsmiljö inom sektorn. Som sektorchef är du en del i kommunchefens ledningsgrupp där ditt uppdrag är att vara en del av helheten.

Samverkan med andra organisationer, utveckling av verksamhet med fokus på medborgarnas bästa är viktiga uppdrag.

Dina huvuduppdrag innebär att:
- Tillsammans med kollegor och medarbetare strategiskt utveckla verksamheten utifrån Kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens mål
- Bidra aktivt till att samtliga verksamheter inom sektor social omsorg når måluppfyllelse. Detta förutsätter samarbete och helhetssyn
- Initiera till och medverka i kommungemensamt förbättringsarbete
- Göra uppföljning, omfördela och samnyttja resurser när analys av resultat och avvikelser kräver åtgärder för en verksamhet i balans
- Leda genom processorientering och arbeta med ständiga förbättringar Du rapporterar till kommunchefen.
Sektorchef Social omsorg är tillika verksamhetschef för Hälso- och sjukvårdsfrågor avseende funktionsvariationsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning, helst med samhälls- eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning/erfarenhet arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklings- och systematiskt kvalitetsarbete. Du har erfarenhet från chefs/ledaruppdrag och det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig förvaltning samt erfarenhet av att vara chef för, och leda genom andra chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att representera verksamheten i olika media och att du känner dig bekväm i de situationerna.

Ditt ledarskap ska vila på tillitsbaserat och coachande ledarskap. Helhetssyn, samarbete och kommunikation är viktigt utgångspunkter. Du leder genom ledarna och ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsnära ledarskap. I ditt ledarskap finner du synergieffekter över verksamhetsgränser och du premierar gemensamma lösningar för kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö.

Som ledare ser vi personliga egenskaper som trygg, modig, tydlig och kommunikativ som viktiga. Vi tillämpar tillitsbaserat ledarskap och tror på att var och en tar ansvar för att bidra till helheten. För att lyckas i arbetet kommer också förmågan att skapa god samverkan i vardagen och verka för en attraktiv arbetsplats särskilt med fokus på arbetsmiljön vara viktigt.
Vi tror du att har en god kapacitet att verkställa och förmåga till strategisk planering mot övergripande mål samt därtill har förmågan att analysera i vardagen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-01-01
Eller enligt överenskommelse.

Förordnat uppdrag som sektorchef under 4 år.

Referensnummer: A1143843-2022-108

Ersättning

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Övrigt

Insända ansökningar återsändes ej. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR (dataskyddsförordningen).

Vansbro kommun erbjuder möjlighet till fri tillgång till simhall och gym samt busskort till förmånligt pris.

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Vansbro kommun Norra Allégatan 30, 786 31 Vansbro. I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
Sektorchef - Social omsorg

Vansbro kommun