medrek.se

Senior controller till Centrala Controllersektionen

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-14

Ansök nu

Senior controller till Centrala Controllersektionen

Vi erbjuder
Ekonomienheten på Karolinska universitetssjukhuset har ansvar för att driva och utveckla ekonomistyrning och planeringsprocess för hela organisationen och har idag ca 130 medarbetare som arbetar både centralt och verksamhetsnära. Tjänsten är placerad i Solna på Centrala Controllersektionen.  

Vi erbjuder dig en spännande tjänst med goda möjligheter att påverka utvecklingen av sjukhusets prismodeller framåt.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att leda projekt inom Stab Ekonomi och Inköp med fokus på utveckling och förvaltning av sjukhusets prismodell för beräkning av vårdproduktionskostnad (KPP – Kostnad per patient) samt internprissättning.

Du kommer sjukhusövergripande att ansvara för att utveckla, leda och driva sjukhusets modell för vårdproduktionskostnad (KPP – Kostnad per patient) samt internprissättningsprocess. I detta ansvarar du för att bygga upp den nytillkomna processen för internprissättning samt leda den framåt.

Karolinska universitetssjukhuset befinner sig i en spännande förändringsfas där du blir nyckelperson i att utveckla Karolinskas olika prismodeller så att dessa reflekterar Karolinskas nya organisation och behov framåt. Du kommer även att ansvara för att hålla utbildningar inom området.

Du kommer att samarbeta med många olika professioner inom sjukhuset. I utvecklingsaktiviteter kommer du att driva arbetet tillsammans med kollegor på Karolinskas IT-avdelning. Du ingår i enheten Verksamhetsutveckling på Centrala Controllersektionen. 

Kvalifikationer
Vi söker en utvecklings- och resultatorienterad person med erfarenhet av arbete inom verksamhetsutveckling, affärsutveckling, business development eller motsvarande funktion. Du är civilekonom eller civilingenjör med goda kunskaper inom ekonomi.  

Det är meriterande om du har erfarenhet av sjukhusekonomi eller erfarenhet av att arbeta med prismodeller inom större organisationer.

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet av projektledning med mycket goda resultat.

Vidare har du:

  • Vana av att initiera och driva projekt till slutlig förvaltning
  • Erfarenhet av processledning
  • Erfarenhet av att driva förändringsarbete
  • Goda IT-kunskaper, främst Excel, Powerpoint, Tableau, Think Cell och gärna SQL
  • Kunskaper i KPP-metoden är mycket meriterande

Personliga egenskaper:
Som person är du driven, beslutskraftig och är proaktiv i utvecklingsaktiviteter. Du är en erfaren projektledare med god analytisk förmåga, du besitter förmågan att såväl initiera som att slutföra projekt och trivs med att arbeta i förändring.

Du har lätt för att samarbeta med andra och att delta i många parallella aktiviteter. Du trivs med att arbeta i team där du har ansvar för den slutgiltiga leveransen. Du har en vilja och ett intresse i att leda utan formellt personalansvar. Du är resultatinriktad och är van vid att arbeta mot uppsatta mål och deadlines. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vänta inte med din ansökan. Vi intervjuar löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag!

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Senior controller till Centrala Controllersektionen

Karolinska Universitetssjukhuset