medrek.se

Sjukhusfysiker till Nuklearmedicin

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Sjukhusfysiker till Nuklearmedicin

Är du legitimerad sjukhusfysiker med intresse för nuklearmedicin? Vi söker nu en driven och ambitiös sjukhusfysiker för kliniskt arbete.

Vi erbjuder
Nuklearmedicin i Solna bedriver diagnostisk verksamhet med 2 SPECT/CT, 3 PET/CT, 1 PET/MR samt medverkar i all radionuklidterapi i Stockholmsregionen. Vi utför runt 6000 undersökningar och 600 behandlingar varje år. På avdelningen bedriver vi forskning inom både diagnostik- och terapiverksamheten. Vi stödjer även de två cyklotroner som förser Stockholmsregionen med PET-nuklider.

Fysikergruppen består av 8 fysiker som jobbar tätt med avdelningens läkare och sköterskor för att hålla hög och jämn diagnostisk kvalitet. Fysikergruppen utför all radionuklidterapi med välutvecklade samarbeten mot endokrinologi och onkologi med daglig klinisk kontakt och gemensamma mottagningar. Vi stödjer också nuklearmedicinska sektioner utanför vår avdelning på tyreoideamottagning (hypertyreos) och klinisk fysiologi (myokardscintigrafi).

Om tjänsten
Du kommer arbeta med nuklearmedicinska behandlingar i roterande schema. Du kommer också arbeta med utvärdering och utveckling av metoder och scanprotokoll inom diagnostikverksamheten. Inom fysikergruppen delar vi upp ansvar för våra olika verksamhetsdelar PET/CT, PET/MR, SPECT/CT och terapier för att hålla hög kunskapsnivå.

Undervisning och rådgivning, samt praktiskt strålsäkerhetsarbete ingår i tjänsten. Visst annat administrativt arbete kan också tillkomma.

Vi kan erbjuda ett introduktionsprogram med upplärning, handledning och roterande placeringar för att du ska lära dig arbetsuppgifterna snabbt och på ett utvecklande sätt. Om du har ambitioner att bli doktorand eller att forska som disputerad välkomnas det.

Vi söker
Du kommer träffa och behandla många patienter och det är viktigt att du har ett professionellt och engagerat bemötande. Du bör ha lätt att kommunicera och du är mån om ett gott samarbete för att nå gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:
Krav: Du är legitimerad sjukhusfysiker. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande: Erfarenhet av klinisk nuklearmedicin

I urvalet kommer stor vikt läggas vid intresse och lämplighet såväl för kliniskt arbete i den dagliga verksamheten som för utvecklingsarbete inom något av ingående verksamhetsdelar.

 

Tveka inte på att höra av dig om du har några funderingar.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev 
3. Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Bild och Funktion arbetar sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom radiologi, fysiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet. Genom att använda den senaste och mest högteknologiska radiologiska utrusningen har vi möjlighet att erbjuda våra remittenter högspecialiserad röntgendiagnostik som gynnar våra patientgrupper.

Vi är cirka 900 medarbetare fördelade på sju medicinska enheter i Solna och Huddinge. Hos oss möter du bland annat radiologer, röntgensköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker som tillsammans bildar ett högkompetent team med patienten i fokus. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Dela detta jobb

Sjukhusfysiker till Nuklearmedicin

Karolinska Universitetssjukhuset