medrek.se

Sjukhusfysiker till strålbehandlingsverksamhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-16

Ansök nu

Sjukhusfysiker till strålbehandlingsverksamhet

I den nya organisationen är samtlig sjukhusfysikalisk verksamhet samlad inom funktionsområde Medicinsk Strålningsfysik och Nuklearmedicin som ingår i Bild och Funktion. Funktionsområdet ansvarar för att tillföra sjukhuset kompetens inom medicinsk strålningsfysik samt för samordning av strålsäkerhetsarbetet inom samtliga verksamheter med strålning.
 
Även sjukhusets största MR-fysikgrupp har sin hemvist här. Utöver det riktade uppdraget inom medicinsk strålningsfysik ansvarar vi för den kliniska nuklearmedicinska diagnostiken vilket inkluderar en enhet med specialisering inom cancerdiagnostik samt en enhet med inriktning mot inflammation, reparativ medicin och åldrande.  
 
Funktionsområdet är indelat i fem funktionsenheter, varav de två ovan omnämnda inom nuklearmedicin, en inom strålbehandlingsfysik och -teknik, en inom MR-fysik, samt en inom röntgenfysik.  
 
Funktionsområdet arbetar sjukhusövergripande i i strålsäkerhetsfrågor genom delegering från sjukhusdirektören. Givet vårt högspecialiserade uppdrag lägger vi stor kraft på såväl klinisk som akademisk kompetensutveckling av våra medarbetare och har för närvarande drygt 30 disputerade medarbetare. Funktionsområdet arbetar strategiskt med forskning och utbildning inom medicinsk strålningsfysik.   
 
Vid funktionsenheten för Strålbehandlingsfysik och Teknik arbetar idag drygt 30 sjukhusfysiker och medicinteknisk ingenjörer. Enheten har det samlade strålningsfysikaliska/tekniska ansvaret för strålbehandlingsverksamhet på Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamheten är lokaliserad på NKS.  
Extern strålbehandling bedrivs med 8 st linjäracceleratorer samt en Gammaknivsutrustning. Brachyterapi är utrustad med 5 efterladdare. Verksamheten medverkar i hög grad i den nationella Skandion protonverksamhet i Uppsala.
 
Vi erbjuder 
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med i ett helt nytt sjukvård och utvecklingsmiljö inom strålbehandling, tillsammans med ett kompetent och välmeriterat team som bas.  
 
Om tjänsten 
Du kommer att medverka i det kliniska rutinarbetet, samt i kvalitetssäkring och metodutveckling inom strålbehandlingsverksamhet. Vi söker en sjukhusfysiker med svensk legitimation och med erfarenhet av kliniskt arbetet inom extern och/eller brachy strålbehandling. Forskarutbildning och medverkan i forsknings och utvecklingsprojekt är meriterande. 
 
Vi värderar högt ditt ämneskunskap samt din förmåga att samarbeta i ett team inom din yrkesgrupp och med andra professioner.  
 
Vi söker dig som arbetar systematiskt och strukturerat och kan prioritera mellan olika uppgifter. Du kan hantera akuta problem på ett konstruktivt sätt och kan jobba självständigt i en komplex och diversifierad miljö. Du har intresse för och förstår betydelsen av kvalitetssäkrade arbetssätt för att uppnå hög patientsäkerhet.  
 
Eftersom vi arbetar i en verksamhet i ständig utveckling, värderar vi högt viljan och kapacitet att ta till sig nya kunskap och omsätta de i den kliniska rutin.  
Stor vikt kommer att läggas vid person lämplighet, flexibilitet, initiativkraft . Tjänsten är på heltid. Tillsättning sker efter överenskommelse. Vi ser det som en självklarhet att du delar Karolinska Universitetssjukhus värderingar ”Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn”. 
 
Kvalifikationer 
Krav: Sjukhusfysiker med svensk legitimation. Du bör ha erfarenhet inom strålterapifysik området. Meriterande: forskarutbildning  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Yrkeslegitimation
 
Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  
Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Giovanna Gagliardi 
Cheffysiker
contacticon mobile 073-625 18 15

Fackliga representanter
Eva Onjukka, tel: 076 569 67 44/eva.onjukka@sll.se

Dela detta jobb

Sjukhusfysiker till strålbehandlingsverksamhet

Karolinska Universitetssjukhuset