medrek.se

Sjukhusgenetiker till Klinisk Genetik

Ansök nu

Sjukhusgenetiker till Klinisk Genetik

Vi erbjuder  
Klinisk genetik är landets största enhet i sitt slag. Vi tillhandahåller genetisk expertkunskap och har ansvar för  laboratoriediagnostik, familjeutredningar och patientinformation vid genetiska sjukdomar. Vi bedriver även forskning och utbildning. Verksamheten har  regionansvar och är en av sex funktioner vid Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information om Karolinska Universitetslaboratoriet och Klinisk genetik finns här
 
Vår verksamhet ligger på Karolinska Universitetsjukhuset i Solna, i nära anslutning till Nya Karolinska Solna och BioClinicum där mycket av vår forskning utförs. 
 
Kunskapsutvecklingen inom genetik går snabbt framåt och detta leder till att även sjukvården behöver utvecklas för att ligga i framkant. Kliniken har idag åtta sjukhusgenetiker vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla och kvalitetssäkra laboratoriemetoder samt handlägga och besvara laboratorieanalyser. Vi söker dig som är biomedicinare eller molekylärbiolog, har disputerat inom medicinsk genetik och vill tillämpa dina kunskaper inom sjukvården.
 
Om tjänsten
Arbetsuppgifter inkluderar:
1) molekylärcytogenetik/genomik, till exempel Array-CGH, FISH, MPS, PCR-baserad mutationsanalys och RT-PCR
och 
2) molekylär diagnostik, till exempel DNA sekvensering av gener, riktade mutationstester, MLPA för deletions/duplikationsanalys, trinukleotidanalys och genpaneler/exom/helgenom med massiv paralell sekvensering (MPS).
 
I arbetet ingår även metodutveckling, handledning av laborerande personal samt undervisning på grundutbildning och forskarutbildningsnivå.

Vi söker 
Vi vill rekrytera en ny sjukhusgenetiker som kommer arbeta inriktat mot förvävade genetiska avvikelser.

Eftersom de flesta arbetsmoment innebär en dialog med andra yrkesgrupper inom kliniken söker vi dig som har bra samarbets- och kommunikationsförmåga. Du engagerar dig i enhetens verksamhet samt identifierar behov och möjligheter till att effektivisera processer. Du söker information och bidrar aktivt till dialog och utveckling av verksamheten. Du kan arbeta självständigt, tar initiativ, genomför och slutför uppdrag. Du är lyhörd, smidig och utåtriktad och gillar att arbeta i grupp.

Kvalifikationer 
Du är biomedicinare eller molekylärbiolog med doktorsgrad inom humangenetik. Erfarenhet av arbete med ovannämnda molekylära metoder är också av stort värde. Vi värdesätter även vana att tekniskt granska olika metoder, då detta utgör en stor del av det vardagliga arbetet.
Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Sjukhusgenetiker till Klinisk Genetik

Karolinska Universitetssjukhuset