medrek.se

Sjukhusgenetiker till Klinisk Genetik

Regioner
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Sjukhusgenetiker till Klinisk Genetik

Vi erbjuder

Klinisk genetik är landets största enhet i sitt slag. Vi tillhandahåller genetisk expertkunskap och har ansvar för laboratoriediagnostik, familjeutredningar och patientinformation vid genetiska sjukdomar. Vi bedriver även forskning och utbildning. Verksamheten har regionansvar och är en av sex funktioner vid Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information om Karolinska Universitetslaboratoriet och Klinisk genetik finns här.

Vår verksamhet ligger på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, i nära anslutning till Nya Karolinska Solna och BioClinicum där mycket av vår forskning utförs. Kunskapsutvecklingen inom genetik går snabbt framåt och detta leder till att även sjukvården behöver utvecklas för att ligga i framkant. Kliniken har idag åtta sjukhusgenetiker vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla och kvalitetssäkra laboratoriemetoder samt handlägga och besvara laboratorieanalyser. 

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Vi vill rekrytera en ny sjukhusgenetiker som kommer arbeta inriktat mot medfödda sjukdomar.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

- utsvarande av rutinprover
- analys av resultat inom molekylärcytogenetik/genomik (Array-CGH, FISH, MPS, PCR-baserad mutationsanalys och RT-PCR)
- molekylärgenetisk diagnostik (DNA sekvensering av gener, riktade mutationstester, MLPA för deletions/duplikationsanalys, trinukleotidanalys och genpaneler/exom/helgenom med massiv paralell sekvensering)

I arbetet ingår även metodutveckling, handledning av laborerande personal samt undervisning på grundutbildning och forskarutbildningsnivå.

Vi söker

Vi söker dig som är biomedicinare eller molekylärbiolog, har disputerat inom medicinsk genetik och vill tillämpa dina kunskaper inom sjukvården.

Eftersom de flesta arbetsmoment innebär en dialog med andra yrkesgrupper inom kliniken söker vi dig som har bra samarbets- och kommunikationsförmåga. Du engagerar dig i enhetens verksamhet samt identifierar behov och möjligheter till att effektivisera processer. Du söker information och bidrar aktivt till dialog och utveckling av verksamheten. Du kan arbeta självständigt, tar initiativ, genomför och slutför uppdrag. Du är lyhörd, smidig och utåtriktad och gillar att arbeta i grupp.

Kvalifikationer 

Krav:
- Du är biomedicinare eller molekylärbiolog med doktorsgrad inom humangenetik
- Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift

Meriterande:  
- Erfarenhet av arbete med ovannämnda molekylära metoder
- Erfarenhet av att tekniskt granska olika metoder, då detta utgör en stor del av det vardagliga arbetet

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på våra hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Sjukhusgenetiker till Klinisk Genetik

Karolinska Universitetssjukhuset