medrek.se

Sjukhuskemist/Molekylärbiolog till Sektion Utveckling och IT

Ansök nu

Sjukhuskemist/Molekylärbiolog till Sektion Utveckling och IT

Är du molekylärbiolog och intresserad av att arbeta med verksamhets som rör transplantation, immunsystemet och cancer? Vi söker nu ny kollega till oss på till Sektion Utveckling och IT

Vårt anställningserbjudande

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin är ett funktionsområde inom funktionen Karolinska Universitetslaboratoriet. Vi ansvarar för blodgivning, blodkomponentframställning och distribution av blodprodukter i större delen av Stockholm. Inom verksamheten finns också en avdelning för patientbehandlingar inkluderande stamcellsskörd och stamcellshantering. Vi utför utredningar vid immunbristsjukdomar, allergier och autoimmuna sjukdomar. Vi gör också utredningar och uppföljningar i samband med transplantationer.

En omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet är knuten till laboratoriet. Vårt ständiga förbättringsarbete syftar till att höja kvalitén på våra analyser och behandlingar och effektivisera verksamheten. Utöver våra rutinanalyser utförs många interna och externa projekt i samarbete med forskare och industri.

Inom vårt laboratorium arbetar 360 personer. Funktionsområdet är indelad i fyra sektioner: Bloddonation, Transfusionsmedicin, Klinisk Immunologi/hemoterapi samt Utveckling och IT.

Arbetsbeskrivning

Hos oss kommer du som sjukhuskemist/molekylärbiolog att vara tekniskt ansvarig och behjälplig inom laborativa projekt som utförs inom alla klinikens sektioner. Du kommer att vara en del i utvecklingen av klinikövergripande plattformar för molekylärbiologiska metoder. Utöver detta kommer du ha ett specifikt ansvar för tekniska frågor som rör molekylärbiologi och immunologi inom sektionen klinisk Immunologi/Hemoterapi med huvudsaklig placering i Huddinge.

Du kommer att ansvara för att utveckla, validera samt driftsätta nya metoder i samråd med närmaste chef och medicinskt ansvarig läkare. I arbetet ingår även ansvar för kvalitetssäkring, uppdatering av dokument samt felsökning vid problem.

Då delar av projekten har koppling till forskningen på Karolinska Institutet kommer du även stundtals arbeta i nära samarbete med forskningsgrupper knutna till kliniken.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • har mod att agera efter din egen övertygelse
 • tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare
 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
 • kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter samt påminner och följer upp.
 • kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat

Eftersom vi ger service åt klinikens sektioner lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som flexibilitet.

Kvalifikationer

Krav:

 • doktorsexamen inom biomedicin, molekylärbiologi eller annat relevant område
 • kunskap om tekniker inom molekylärbiologi exempelvis next generation sequencing, sangersekvensering, realtids-PCR och fragmentanalys
 • erfarenhet av PCR och realtids-PCR (qPCR)
 • Kunskap/erfarenhet om primerdesign.
 • goda kunskaper i Microsoft Excel samt grundläggande statistik
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

 • kunskaper inom HLA och transplantationsimmunologi
 • grundläggande kunskaper bioinformatik för att analysera NGS data

Välkommen med din ansökan.
Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Naturvetarna Telefon
naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se Namn Vårdförbundet Telefon
vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se

 

 

Dela detta jobb

Sjukhuskemist/Molekylärbiolog till Sektion Utveckling och IT

Karolinska Universitetssjukhuset