medrek.se

Sjukhuskemist till Sektion Kromatografi, Klinisk Kemi och KUL 24Sju

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-21

Ansök nu

Sjukhuskemist till Sektion Kromatografi, Klinisk Kemi och KUL 24Sju

Är du vår nästa sjukhuskemist på Karolinska universitetslaboratoriet? Som sjukhuskemist hos oss får du utveckla dina kompetenser, sök redan idag!

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö där du arbetar tillsammans med kemister, läkare och laborerande personal för att analysera patientprover. Vi utvecklar nya analysmetoder och använder avancerade instrument för att laboratoriet skall ligga i framkant inom klinisk kemi.

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

I tjänsten som sjukhuskemist kommer du att få utveckla och driftsätta nya metoder i samråd med medicinskt ansvariga. Vidare kommer du kontinuerligt förbättra befintliga analysmetoder och tillhörande processer.  Arbetsuppgifterna innefattar också att ansvara för kvalitetssäkring med därtill hörande uppdateringar av dokument och datauppgifter i laboratoriedatasystemet.

Dessutom kommer du att ansvara för metodunderhåll, bistå vid felsökningar och utgöra stöd till den laborerande personalen för en grupp metoder inom kromatografiområdet. Arbetet innehåller både rutinmässiga och projektorienterade uppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer huvudsakligen att arbeta i Huddinge.

Vi söker

Vi söker dig som är intresserad av klinisk kemi. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt finner nya lösningar på gamla problem.

Vi ser också att du är noggrann och har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och tar ansvar för ditt arbete. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och anstränger dig för att leverera.

Kvalifikationer 

Krav:  
- Högskoleutbildning (kemistexamen, civilingenjörsexamen eller motsvarande) inom analytisk kemi eller närliggande ämne.
- Akademisk doktorsexamen.
- Mångårig erfarenhet av vätskekromatografi-masspektrometri (LC-MS).
- Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
- God IT-vana.
- Besitter kunskap i grundläggande statistik.

Meriterande:  
- Erfarenhet från LC-MS arbete på kliniskt laboratorium. 
- Erfarenhet från glykomik/metabolik/proteomik.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Bevis om doktorsexamen  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Kontakt
Lars Tjernberg 
Sektionschef Kromatografi
contacticon phone 070 366 5017

Dela detta jobb

Sjukhuskemist till Sektion Kromatografi, Klinisk Kemi och KUL 24Sju

Karolinska Universitetssjukhuset