medrek.se

Sjuksköterska, ASIH, Södertälje sjukhus

Regioner
Utgår

2021-03-31

Ansök nu

Sjuksköterska, ASIH, Södertälje sjukhus

Välkommen till oss!

Vi rekryterar och söker nu dig sjuksköterska som brinner för kvalité och avancerad vård i hemmet! Vi vill gärna träffa dig som är en flexibel och självständig person med ett intresse för den avancerade hemsjukvården. Hos oss får patienterna stort utrymme och det personcentrerade sättet att arbeta har en naturlig plats i omvårdnaden. 

Vi är en arbetsgrupp med mångårig erfarenhet av palliativ vård i hemmet som nu behöver utökas med nya kollegor som vill göra skillnad för patienter och familjer som befinner sig i svåra livssituationer. Om du vill du växa i din yrkesroll och arbeta med ett meningsfullt och mångsidigt arbete som även kräver ett stort ansvarstagande så är ASIH rätt plats för dig.

ASIH möter varje dag patienter med olika bakgrunder och olika sjukdomstillstånd inom bl.a. onkologi, hematologi och palliativ medicin. Men på ASIH är även kurativa patienter anslutna som kan behöva medicinska omvårdnadsåtgärder av olika slag och där vi kan hjälpa till med ex antibiotika, nutritionstillförsel, vätskedrivande och smärtlindring. På ASIH är majoriteten av personalen sjuksköterskor och vi har ett öppet klimat som gör att nya kollegor känner sig välkomna. Vi får också fina betyg av de studenter som varit hos oss.

På ASIH arbetar två chefer i ett samledarskap. Chefsjuksköterskorna Anette och Anna arbetar nära medarbetarna och tror på att varje medarbetare gör skillnad och att alla medarbetare kan bidra med utveckling av verksamheten. Vi tror också att framtidens vård ligger i hemsjukvården.

Sjuksköterska på ASIH  

Som sjuksköterska på ASIH behöver du ha ett intresse för hemsjukvård och palliativ vård men också en vilja i att lära dig att hantera medicintekniska moment och ge den bästa omvårdnaden i hemmet för patienterna och stödja deras närstående. Vi träffar många patienter med komplexa tillstånd i hemmet där det krävs att du är lyhörd och orädd. Det finns även ett nära samarbete med den palliativa enheten på sjukhuset.

I arbetsuppgifterna ingår att vårda i livets slutskede och stödja patienter samt deras närstående. Men det finns även medicintekniska moment som kan innebära handhavande av dialysapparatur, centrala infarter och smärtpumpar. Du arbetar i ett team kring patienterna och i teamen ingår paramedicin, läkare och omvårdnadspersonal där majoriteten av personalen har flera års gedigen erfarenhet och yrkeskunskap. Teamen är uppdelade geografiskt i Södertälje, Salem och Nykvarns kommuner. Under 2019 övergick dokumentationen till de 6 S:n, 2020 startade distansmonitorering på prov för att i framtiden kunna möta patienternas behov.

Vi arbetar enligt regionens kompetensstege och hoppas att under 2021 anställa en Omvårdnadsledare (steg 5-sjuksköterska) på ASIH för att ytterligare stärka omvårdnaden. Det finns även möjlighet till utveckling och utbildning. Som nyanställd sjuksköterska på Södertälje sjukhus får du möjlighet till sjukhusgemensam introduktion. Vi är även stolta över att kunna erbjuda sjukhusets utbildning i ’Humanistisk medicin’ där en av ASIHs medarbetare är kursledare och som idag har genomförts av ca 350 medarbetare från alla yrkeskategorier. Vi kan även erbjuda en anpassad introduktion för att bäst möta dina behov.

Dina personliga egenskaper:  

Som person är du självständig, positiv och prestigelös i ditt sätt. Vidare är du trygg i din yrkesroll, ser möjligheter till utveckling och vågar prova nytt. Du är lyhörd och är van att möta människor i den livsvärld de befinner sig i. Du drivs och trivs av samarbete och förstår din roll i att ta eget ansvar. Det är viktigt att du har en personlig mognad för att kunna hantera situationer som kan uppstå hos patienterna. Söker du ett utmanande, självständigt och meningsfullt arbete så är det till oss du ska söka!

Dina kvalifikationer:  

Legitimerad sjuksköterska som vill arbeta med avancerad hemsjukvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av tekniska moment såsom exempelvis centrala infarter och smärtpumpar. B-körkort med god körvana. Goda kunskaper i svenska språket, i tal såväl som  i skrift.

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning enligt 24/7-avtalet. Heltid. Viss (enligt ök) natttjänstgöring kan förekomma.

Om Södertälje sjukhus:  

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Alla medarbetare uppmuntras att utvecklas genom vårt unika program för kompetensutveckling, Humanistisk Medicin. På vårt KTC, Kliniskt Träningscentrum, erbjuder vi också praktisk vidareutbildning på plats. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. Läs om våra medarbetare här.  

Bifoga både personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan! 

Dela detta jobb

Sjuksköterska, ASIH, Södertälje sjukhus

Södertälje Sjukhus