medrek.se

Sjuksköterska intensivvård till ECMO-centrum – vi ger dig möjlighet att få unik kompetens

Ansök nu

Sjuksköterska intensivvård till ECMO-centrum – vi ger dig möjlighet att få unik kompetens

”Vi kan göra skillnad när det ser hopplöst ut” 

Sjuksköterska ECMO 

Är du intensivvårdssjuksköterska? Vill du fördjupa dig inom ett högspecialiserat område? Vi söker dig till ECMO centrum. 

ECMO centrum har både ett nationellt och delvis ett internationellt uppdrag, här intensivvårdas patienter i alla åldrar. ECMO – Extracorporeal Membran Oxygenation – innebär att patienten vårdas i en modifierad hjärtlungmaskin som syresätter blodet utanför kroppen. Vi har ett välfungerande transportteam som hämtar patienter i hela landet och ibland även från hela norra Europa.  

Patienterna läggs på ECMO av vårat transportteam vid det remitterande sjukhuset för vidare transport till slutgiltig behandling hos oss. Arbetet på avdelningen är ett högspecialiserat teamarbete med representation från alla yrkesgrupper med ett högt interprofessionellt kunskapsutbyte tillsammans med många medicinska specialiteter.  

ECMO centrum är en del av Barn-Perioperativ medicin och intensivvård (Barn-PMI). Vårt uppdrag är att bedriva sjukvård, forskning och undervisning på hög internationell nivå. Målet är att vara en Europaledande universitetsklinik genom att utgå ifrån patientnyttan, säkerhetsrutiner och tillvaratagande av allas kompetens. En central del av vårt uppdrag är också att aktivt verka för och producera forskning, utveckling, undervisning och innovation av högsta internationella kvalitet.  

Vi erbjuder  

Vi erbjuder en gedigen inskolning inom barnintensivvård. I inskolningen ingår också en ECMO-utbildning enligt ELSO-standard (Extra Corporeal Lifesupport Organization) så du får på sikt en unik kompetens. Kompetensutvecklingen och träningen pågår sedan kontinuerligt när du är anställd hos oss. 

Om tjänsten  

ECMO centrum vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, är ett av Europas stora centra inom området. Vi behandlar nyfödda, barn och vuxna med akut, reversibel hjärt- och eller lungsvikt. Detta sker med hjälp av en modifierad hjärtlungmaskin. ECMO (Extra Corporal Membran Oxygenation) är en högspecialiserad, livräddande behandlingsform som kräver intensivvård. Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team, alltid med läkare på plats, med högspecialiserad, högteknologisk intensivvård och omvårdnad av mycket svårt sjuka patienter.  

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, heltid. 

Vi söker  

Dig som är engagerad i din yrkesprofession och tycker om nya utmaningar. Du trivs i en omväxlande arbetsmiljö där arbetsdagen snabbt kan ändra karaktär beroende på de svårt sjuka patienterna. Du har god samarbetsförmåga med fokus på patienten. Du tycker om mötet med patient och närstående.  

Kvalifikationer 

Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård. Det är en fördel om du har arbetat som intensivvårdssjuksköterska tidigare. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.       

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Följ oss på sociala medier!

Dela detta jobb

Sjuksköterska intensivvård till ECMO-centrum – vi ger dig möjlighet att få unik kompetens

Karolinska Universitetssjukhuset