medrek.se

Sjuksköterska med inriktning mot kranskärlssjukdom till Tema hjärta och kärl

Regioner
Utgår

2019-11-15

Ansök nu

Sjuksköterska med inriktning mot kranskärlssjukdom till Tema hjärta och kärl

Vi erbjuder
Vill du vara med och förbättra vården för kranskärlssjuka patienter på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge?

Tema Hjärta och Kärl är ett av sju teman på Karolinska Universitetssjukhuset. Inom temat finns nio patientflöden varav ett är kranskärlsjukdom. Vi bedriver verksamhet inom såväl öppen- som slutenvård i Huddinge och Solna.

Som sjuksköterska inom kranskärlsflödets öppenvård kommer du i första hand att arbeta på vår hjärtdagvård där vi tar emot patienter med känd eller misstänkt kranskärlsjukdom för utredning och snar uppföljning. Du kommer också att arbeta på inskrivningsenheten inför kärlsröntgen/PCI och på kranskärlsmottagningen. Inom kranskärlsteamet har vi ett nära samarbete mellan sjuksköterskor, kardiologer och kranskärlsinterventionister.

 

 

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara som spindeln i nätet för logistik kring utredningar av patienter med misstänkt kranskärlssjukdom på Hjärtdagvårdavdelningen (HDA) för kranskärl. Vi bedriver i viss mån uppsökande verksamhet på akutmottagningen samt gör en första bedömning av akuta remisser för snabb handläggning av riskpatienter. HDA kranskärl är under uppbyggnad och utveckling vilket innebär att du även kommer att ha del i utformandet av dess framtida verksamhet.

I dagsläget samarbetar vi med temats eget eko-lab för hjärtstress-utredning, samt tar hand om patienter som ska förberedas inför, och genomgå, coronarangiografi /PCI. På sikt kommer vi även att involvera andra undersökningsmodaliteter såsom CT-kranskärl.

 

Du kommer, med ett personcentrerat arbetssätt, att;

  • ta om hand om patienter med misstänkt kranskärlssjukdom som är i behov av utredning med stressekokardiografi
  • ta om hand om patienter med hjärtinfarkt som vårdas på andra sjukhus och som är i behov av kranskärlsröntgen, före och efter att undersökningen genomförs 
  • ta emot patienter som är i behov av snabb uppföljning efter PCI eller hjärtinfarkt
  • ha inskrivningsmottagning för patienter som ska göra elektiva kranskärlsutredningar
  • ha kranskärlsmottagning och ta hand som s.k. SEPHIA-uppföljningar inom ramen av hjärtinfarktsuppföljningsprogrammet och det nationella kvalitetsregistret Swedeheart.

 

 

Vi söker
Dig som är sjuksköterska med flerårig erfarenhet av vård vid kranskärlssjukdom. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med kranskärlsjukvård, hjärtintensivvård eller coronarangiografiverksamhet.

Vi behöver dig som är driven, självständig i ditt arbete och utåtriktad. Du är också välorganiserad, ansvarstagande och har bred kunskap om vilka utredningar och behandlingar som är aktuella vid kranskärlssjukdom.

 

 

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska
  • Erfarenhet av vård vid kranskärlssjukdom

 

Meriterande:

  • Specialistsjuksköterskeutbildning i hjärtsjukvård eller poängkurser inom ischemisk/kranskärlsomvårdnad, och andra poängkurser inom kardiologisk omvårdnad
  • Tidigare arbetat med kranskärlsjukvård, hjärtintensivvård eller coronarangiografiverksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation    

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Tema Hjärta och Kärls vision är att vara ett nav och kunskapscentrum för patienter i behov av högspecialiserad vård. Temat jobbar integrerat med specialiteter, vård, forskning och utbildning. Vi erbjuder patienter vård inom samtliga områden som berör hjärta och kärl, och vi är ledande i Norden när det gäller att tillämpa och utveckla nya, mer skonsamma minimalinvasiva metoder för att bedriva högspecialiserad hjärtsjukvård.  

Temat består av cirka 450 medarbetare. Vi har fyra patientområden inom hjärtsvikt och medfödda hjärtfel: kranskärls- och hjärtklaffsjukdom, arytmi och kärlsjukdom. Inom dessa finns nio patientflöden och en gemensam vårdavdelning. Vården bedrivs både i Solna och Huddinge. Arbetet utförs i nära samarbete med specialiserade funktionsområden inom framförallt Perioperativ Medicin och Intensivvård, Bild och Funktion samt Hälsoprofessioner. Tillsammans följer vi patienten genom hela flödet. 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska med inriktning mot kranskärlssjukdom till Tema hjärta och kärl

Karolinska Universitetssjukhuset