medrek.se

logga

Sjuksköterska med inriktning psykiatri

Ansök nu

Sjuksköterska med inriktning psykiatri

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss är du och skapar en samt utvecklar en god kvalitét och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska genomsyra allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag men också att imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de medborgare som behöver oss nu men också i framtiden. Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från kommunal utförare till medskapare som driver utvecklingen av vård, stöd och omsorg.

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som sjuksköterska mot våra stödboenden med inriktning mot psykiatri. Dina arbetsuppgifter innebär både akuta och planerade insatser. Förutom att du arbetar självständigt har du ett nära samarbete med undersköterskor, gruppledare, verksamhetschef och boendepersonal på stödboendet. Du deltar i samordnade individuella planeringar (SIP), vårdplaneringar, samt initierar och förmedlar läkarkontakter. Du samverkar med Regionens specialistpsykiatri och vårdcentraler. Dina arbetsuppgifter innebär också läkemedelshantering, stödjande och motiverande samtal, medicinska bedömningar, provtagning, dokumentation utifrån HSL, samt delegering till omvårdnadspersonal av hälso-och sjukvårdsinsatser. Vi arbetar nära varandra med kollegialt stöd och hjälper varandra vid behov. Vid anställning kommer du får en gedigen introduktion med erfarna kollegor.

Vi arbetar rakveckor, inga röda dagar. Normal arbetstid är 08:00-17:00. Vi har flextid. Självklart även kollektivavtal och friskvårdsbidrag.

Din arbetsplats

Leanlink är förvaltningen som bedriver stöd, vård och omsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1500 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg.  

Hälso- och sjukvård inom Råd & Stöd består av kommunens psykiatriska sjukvårdsteam (KoPS) med sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut samt kommunens LSS sjuksköterskor. Organisationen är nystartad och du förväntas därför vilja bidra till utvecklingen av verksamheten. Vi utgår från vårt kontor på Hertig Karlsgatan 2 som ligger en kort promenad från Resecentrum. Du kommer ha ansvar för ett eller flera av våra 13 stödboenden.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska. Det är meriterande om du har en vidareutbildning inom psykatri, som distriktssköterska eller annan utbildning som bedöms likvärdigt men är inget krav. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med psykiatri, missbruksproblematik och kommunal hälso-och sjukvård. Det är även meriterande om du har kunskap samt erfarenhet av ett lågaffektivt bemötande. 

Då arbetet innebär dokumentation och kontakter med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt god datorvana. Dokumentation sker i Treserva journalsystem. Du ska kunna cykla och ett krav är B-körkort för manuell växellåda.

För att passa i rollen hos oss har du ett genuint intresse för människan och psykiatri. Du är trygg i din roll och stabil som person samt har förmågan att vara lyhörd för andras idéer, tillåter misslyckanden och ger feedback på ett konstruktivt sätt. Du kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över den personens känslor. Vidare har du lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar. Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för din uppgift. Under dagen strukturerar du själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Viktigast av allt vill du precis som vi bidra till ett gott arbetsklimat med mycket skratt och stort engagemang är du välkommen med din ansökan!

Vid närmare frågor om tjänsten, kontakta verksamhetschef Christine Alf 013-262392. Vi erbjuder studiebesök för att se vad arbetet innebär.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10708

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska med inriktning psykiatri

Linköpings kommun