medrek.se

Sjuksköterska med intresse för hjärtkirurgi till Tema Hjärta och Kärl

Regioner
Utgår

2019-09-19

Ansök nu

Sjuksköterska med intresse för hjärtkirurgi till Tema Hjärta och Kärl

Vi erbjuder 

Ett utvecklande arbete för dig som vill vara med i vårt team och bedriva vård för patienter med olika hjärt- och kärlsjukdomar. Du arbetar i en ny, högteknologisk och positiv vårdmiljö med patienter i alla åldrar som genomgång hjärtkirurgisk behandling.

Tema Hjärta och Kärls vision:  

- Uttalad integration av specialiteter, vård, forskning och utbildning kring patienten 

- Ett nav och kunskapscentrum i Stockholms nätverkssjukvård för patienter i behov av högspecialiserad vård 

- Ledande nationellt och internationellt i forskning och utveckling för vissa fokusområden inom Tema Hjärta och Kärl. 

Om tjänsten 

Temat inrymmer tre medicinska specialiteter.

  • Kardiologi, som bedriver högspecialiserad hjärtsjukvård, främst med inriktning mot kranskärl, arytmiutredning och behandling, hjärtsvikt, hjärtklaffsjukdom samt utredning och behandling av vuxna med medfödda hjärtfel. Vi finns i Huddinge och i Solna.
  • Hjärt- och lungkirurgi, som är ensamutövare av thoraxkirurgi i Stockholms län och bedriver både elektiv och akut verksamhet. Här behandlas patienter med medfödda eller förvärvade hjärtfel och lungförändringar som kräver kirurgisk åtgärd. Vi finns i Solna.
  • Kärlkirurgi, som är en av de största producenterna av kärlkirurgi inom länet och i landet. Här bedrivs alla former av perifer kärlkirurgi, det vill säga i princip på alla kärl utom hjärtats kärl, med både öppen kirurgi och så kallad endovaskulär kirurgi. Vi finns i Solna. 

Du kommer att arbeta på den vårdyta som vårdar de patienter som genomgått hjärtkirurgi.  

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i team tillsammans med undersköterskor, läkare och fysioterapeuter. Du är ansvarig för den pre- och postoperativa vården av patienterna som innefattar bland annat övervakning av vitalparametrar, hjärtrytm, avancerad smärtlindring och basal omvårdnad. 

Du får ett individuellt utformat introduktionsprogram och möjlighet till kompetensutveckling, mentorskap och yrkesmässig handledning.   

Vi söker  

Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt och bidrar med din kunskap och entusiasm. 

En förutsättning för att klara arbetet är att du har förmågan att arbeta i ett högt tempo där du ena stunden fattar snabba beslut och i andra stunden håller en patient i handen för att sprida trygghet. 

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer  

Legitimerad sjuksköterska, gärna med minst 1 års erfarenhet av akutsjukvård. Meriterande med hjärtsjukvård eller akut/kirurgisk verksamhet. Vi ser gärna sökande med magisterexamen eller högre då vi vill ta nästa steg i implementeringen av Karolinskas kompetensmodell. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Tema Hjärta och Kärls vision är att vara ett nav och kunskapscentrum för patienter i behov av högspecialiserad vård. Temat jobbar integrerat med specialiteter, vård, forskning och utbildning. Vi erbjuder patienter vård inom samtliga områden som berör hjärta och kärl, och vi är ledande i Norden när det gäller att tillämpa och utveckla nya, mer skonsamma minimalinvasiva metoder för att bedriva högspecialiserad hjärtsjukvård.  

Temat består av cirka 450 medarbetare. Vi har fyra patientområden inom hjärtsvikt och medfödda hjärtfel: kranskärls- och hjärtklaffsjukdom, arytmi och kärlsjukdom. Inom dessa finns nio patientflöden och en gemensam vårdavdelning. Vården bedrivs både i Solna och Huddinge. Arbetet utförs i nära samarbete med specialiserade funktionsområden inom framförallt Perioperativ Medicin och Intensivvård, Bild och Funktion samt Hälsoprofessioner. Tillsammans följer vi patienten genom hela flödet. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Ellen Gustavsson Segerhag 
Omvårdnadschef
08-51774413

Åsa Jönsson 
Omvårdnadschef
08-517 748 59
070-089 17 14

Fackliga representanter
Vårdförbundet. Eva Olsson, Ann-Louise Karlsson, 08-517 748 03

Dela detta jobb

Sjuksköterska med intresse för hjärtkirurgi till Tema Hjärta och Kärl

Karolinska Universitetssjukhuset