medrek.se

Sjuksköterska med särskilt ansvarsområde till PO Sjukdomar i Nervsystemet, Solna

Regioner
Utgår

2019-01-20

Ansök nu

Sjuksköterska med särskilt ansvarsområde till PO Sjukdomar i Nervsystemet, Solna

Delar du vår fascination för hjärnan och trivs med ett definierat ansvar? Patientområde (PO) Sjukdomar i nervsystemet på Nya Karolinska i Solna söker nu sjuksköterskor som vill kombinera det kliniska arbetet med ett uppdrag inom utbildning eller kopplat till en särskild patientgrupp!
Patientområde (PO) Sjukdomar i Nervsystemet inom Tema Neuro bedriver högspecialiserad vård, forskning och undervisning inom patientflödena Epilepsi, Huvudvärk, Likvorcirkulationsrubbningar, Neuroinflammatorisk sjukdom, Rörelsestörning, Neurodiagnostik och Neuromuskulära sjukdomar. Till vår akutvårdsavdelning Neuro 2 kommer de allra svåraste patientfallen med diagnoser så som MS, Parkinsons sjukdom, Guillain-Barrés syndrom, ALS och myastenia gravis. I vårt uppdrag ingår även högspecialiserad epilepsivård, vilket bland annat innebär att vi monitorerar patienter på speciella rum som en del av deras utredning. 
 
Om tjänsten    
Vi söker nu sjuksköterskor med följande särskilda ansvarsområden: 
 
- Koordinator för patientflöde Epilepsi 
Uppdraget som epilepsikoordinator är på 50 % och innebär att samordna den högspecialiserade epilepsikirurgiverksamheten, som bygger på ett samarbete mellan flera enheter. Du håller ihop utredningar och verkar för att skapa förutsättningar för att bedriva epilepsikirurgi med rimliga utredningstider och operationsantal. Du är även kontaktsjuksköterska för de patienter som undergår utredning. Meriterande för denna roll är erfarenhet av neurokirurgi, neurologi och specifikt epilepsi. Vi ser även positivt på om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med liknande vårdlogistik i en koordinerande roll.   
 
- Studentansvarig 
Som studentansvarig sjuksköterska hos oss är 20 % av din tid vigd åt att leda och utveckla vårt studentteam. Du ansvarar för administrationen kring våra sjuksköterskestudenter, så som schemaläggning och beställning av behörigheter, samt medverkar vid mitt- och slutbedömningar. Du har även samverkanskontakt med lärosäten, samverkar med studentansvariga representanter från andra professioner, samordnar studenthandledare samt handleder studenterna. Uppdraget innebär även att driva, implementera och utvärdera förbättringsarbete relaterat till handledning av studenter samt verka för en god och evidensbaserad utbildningsmiljö. Studentuppdraget är knutet till studenternas läsår vilket innebär att du under jul/nyår och sommaren arbetar 100 % i vår kliniska verksamhet.   
 
- Flödessjuksköterska för flöde Likvorcirkulationsrubbningar 
Som flödessjuksköterska, ett uppdrag som omfattar 20 %, utgör du en central funktion i patientflödet. Du arbetar i nära samarbete med Patientflödeschefen, men bedriver också egen mottagning för flödets patienter. Du fungerar även som kontaktperson för patientgruppen, från utredning till postoperativa kontroller, och har överblick över de patienter som står i kö för utredning samt operation. Inom detta flöde finns patienter som har ett stört upptag eller störd produktion av hjärnkammarvätska, vilket leder till symtom som exempelvis balansrubbningar, huvudvärk och kognitiva svårigheter, och kan ha behov av både medicinska och kirurgiska åtgärder. Erfarenhet av neurologi och/eller neurokirurgi ses som särskilt meriterande för denna roll.  
 
Den del av din arbetstid som inte är vigd åt ditt specialuppdrag arbetar sjuksköterska på Neuro 2.  
 
Arbetstiden är förlagd till dagtid och innefattar kvällar samt tjänstgöring en helg av fem.    
 
Vi erbjuder    
Här blir du en del av en arbetsgrupp som trivs ihop och som har ett stort engagemang för våra patienter! Under hösten har vi flyttat in i helt nybyggda lokaler på Nya Karolinska, utrustade med modern teknik. Eftersom vi huserar högst upp på plan 11 kan vi även erbjuda en svårslagen utsikt från fikarummet!  
 
Vi värderar kompetensutveckling högt och erbjuder bland annat en utbildning om 15 hp inom neurologisk vård i samarbete med Karolinska Institutet. Vi arbetar nu för fullt med att implementera våra nya kompetensstegar som tydligare synliggör karriärvägarna för dig som sjuksköterska.   
 
Vi söker    
Dig som vill ha större variation i ditt arbete och få möjlighet att fördjupa dig inom ett särskilt område! Självklart sätter du patienten först och har god förmåga att samarbeta. Du känner dig hemma i akutsjukvården, och kan med din erfarenhet bidra till förändrings- och förbättringsarbete både på avdelningen och inom ramen för ditt uppdrag. Tjänsterna motsvarar steg 3 i Stockholms läns landstings kompetensstege för sjuksköterskor. 
 
Tycker du att någon av tjänsterna låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.   
 
Kvalifikationer    
- Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård   
- Tidigare erfarenhet av akutsjukvård   
- Goda kunskaper i svenska (motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala).  
 
Varmt välkommen med din ansökan!   
Vi tillämpar löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag. Vid ansökan kommer du få ange vilken eller vilka av rollerna som intresserar dig.
 
Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.    
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Följ oss på sociala medier!

Ansök här
Sista ansökningsdag: 2019-01-20
 

Övriga tjänster
Se andra tjänster inom Region Stockholm här
Dela annons
              printbutton
Yrkesområde
Sjuksköterska

Arbetsplats
Solna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Michaela Vanek 
Omvårdnadschef Neuro 2
contacticon mobile 0725-80 29 25
Lisa Arvidsson 
Patientflödeschef Likvorcirkulation
contacticon phone 08-51776053
contacticon mobile 070-9609330
Benno Mahler 
Patientflödeschef Epilepsi
contacticon phone 08-517 734 91
contacticon mobile benno.mahler@sll.se

Fackliga representanter
Vårdförbundet, tel. 0771 - 420 420

Dela detta jobb

Sjuksköterska med särskilt ansvarsområde till PO Sjukdomar i Nervsystemet, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset