medrek.se

Sjuksköterska på neurologmottagningen med inriktning mot Rörelsesjukdomar

Regioner
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Sjuksköterska på neurologmottagningen med inriktning mot Rörelsesjukdomar

Medicinsk enhet Neurologi bedriver högspecialiserad vård inom samtliga patientflöden, t.ex. interventionsbehandling av hjärninfarkt, epilepsikirurgi, avancerad Parkinsonbehandling såsom pumpbehandlingar och Deep Brain Stimulation (DBS), sjukdomsmodifierande behandling vid neuroinflammatoriska tillstånd samt utredning av patienter med komplexa oklara neurologiska tillstånd. 

Vår målsättning är, inom patientflödet Rörelsesjukdomar, att i en god arbetsmiljö ge våra patienter god och jämlik vård som är individuellt anpassad på ett säkert sätt, där utvecklingsarbete, utbildning och forskning är integrerat i verksamheten.

I samarbete med Karolinska Institutet har vi omfattande forsknings- och undervisningsaktivitet med ett flertal mycket framgångsrika forskargrupper och undervisning på flera nivåer.

Vi samarbetar även med engagerade patientföreträdare som medverkar i vårdens utveckling och utformning.

Vi erbjuder
Ett spännande och varierande arbete i en högspecialiserad miljö med närhet till forskning och tydliga utvecklingsmöjligheter. Vi har infört en kompetensstege som synliggör dina karriärvägar både utvecklings- och lönemässigt.  

Bra arbetsmiljö med högt i tak och närvarande ledarskap - hos oss blir du en del av ett inkluderande och dynamiskt team.

Arbete i team och huvudpersonen i teamet är patienten själv. Här arbetar vi kontinuerligt med utveckling och förändringsarbete.  

Kontinuerlig kompetensutveckling i form av både interna/externa föreläsningar bland annat erbjuder vi möjlighet att söka kursen Neurologiskvård på avancerad nivå (15 hp) i samarbete med Karolinska Institutet.

Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och utveckla högspecialiserad vård genom bland annat arbeta med strukturerade sjuksköterskebesök för patienter med olika rörelsesjukdomar. Syftet är att kvalitetssäkra och erbjuda en personcentrerad omvårdnad som ökar patienter och anhörigas lärande och delaktighet i vården. I tjänsten ingår handhavande av olika avancerade behandlingar. Inom de avancerade behandlingar ingår olika pumpbehandlingar vid Parkinsons sjukdom och programmering vid DBS-behandling.

Läkemedelspumpar som behandlingsmetod baserar sig på principen ”kontinuerlig tillförsel av dopminergt läkemedel”. De dopaminerga läkemedlen som används kan antingen ges via en intestinalsond i en perkutan endoskopisk gastrostomi eller som en subkutan infusion. Oavsett metod eller läkemedel styrs tillförseln av läkemedlet via en pump.

I början kommer du att få fokusera på DBS-behandling. DBS som behandlingsmetod innebär att vi med hjälp av inopererade elektroder i hjärnan kopplat till en neurostimulator skapar ett elektrisktfält som syftar till att lindra patienters rörelsesvårigheter framförallt vid Parkinsons sjukdom, essentiell tremor och dystoni.

​Du kommer under din anställning få den utbildning inom verksamheten som behövs för att på bästa sätt kunna bedriva neurologisk omvårdnad på hög nivå.  Vi är ett team som tar ansvar för våra patienter och för varandra.  ​

Arbetet är till stor del självständigt med egen patientmottagning, telefonrådgivning och utvärdering/bedömning av patienter före och efter uppstart samt kontinuerlig optimering av patienternas behandling och vård. Du kommer även fortbildas kontinuerligt för att kunna utföra andra arbetsuppgifter som utförs på neurologmottagningen.​

Vi är ett positivt team som arbetar tillsammans för patienternas bästa och vi ser fram emot att arbeta med dig. Vi välkomnar dig till ett mycket stimulerande arbete tillsammans med oss!

Vi söker dig som
Sätter patienten först, tycker om att samarbete och vill driva utveckling och förbättringsarbeten tillsammans med kollegorna i teamet.

Är nyfiken, intresserad av att lära nytt och har ett intresse för medicinsk teknik. Vi önskar att du har en utpräglad ansvarskänsla och är bra på att organisera ditt arbete.

Har ett flexibelt sinnelag och inte ser förändringar som ett hinder utan som en möjlighet. Då vi arbetar i team ska du tycka om att planera och utföra uppgifter tillsammans med andra.

Egenskaper vi värdesätter: 

  • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga.
  • Positiv i ditt förhållningssätt, engagerad och lyhörd.
  • God förmåga att arbeta i team, förenat med självständigt arbete.
  • Strukturerad och förmåga att prioritera  

Kvalifikationer
Krav:  

  • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:  

  • Erfarenhet av neurologisk omvårdnad, vidareutbildning inom Neurologi och Parkinson.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personlig Brev
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

 Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet - Maria Bergman

Telefon
maria.bergman@regionstockholm.se

Namn

Kommunal - Kerstin Norden

Telefon
kerstin.norden@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska på neurologmottagningen med inriktning mot Rörelsesjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset