medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning
Söker du en tjänst där du vill trivas och där det finns en bra stämning i personalgruppen, en lagom arbetsbelastning, samt utvecklande arbetsuppgifter då är det här en tjänst för dig.

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 270 medarbetare på kliniken.
Beroendeenheten är i en spännande tid då samsjuklighetsutredningen och dess väntade påverkan står framför oss. Vi utvecklar och arbetar med ständiga förbättringar kopplat till de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i syfte att skapa ett tydligt vårdflöde med fokus på patientens bästa.

Vill du utvecklas tillsammans med oss välkomnar vi din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Utifrån att en av våra medarbetare går i pension söker vi nu dig som är sjuksköterska eller socionom och vill arbeta med fokus på motiverande och behandlande samtal. Som behandlare hos oss på Beroendeenheten kommer du att ingå i vårt tvärprofessionella team, där samarbete och engagemang för den aktuella patientkategorin står i fokus.

Du kommer tillsammans med övriga teamet ansvara för behandling av patienter med beroendeproblematik. Arbetet består av patientkontakt där du kommer utföra korta motiverande och i vissa fall behandlande samtal fokuserade mot samsjuklighet och då framför allt ångestproblem. I arbetet ingår handledning och du kommer ha ett tätt samarbete med såväl ansvarig läkare som psykologer och andra professioner inom psykiatrin. Tillsammans med patienten kan kontakt med andra instanser som socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedlingen bli aktuell.

Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt arbete där möjlighet till utbildning och handledning finns. Hos oss får du även fina möjligheter till friskvård i form av friskvårdstimme eller friskvårdspeng som kan nyttjas i våra nyrenoverade träningslokaler där du kan träna enskilt eller gå på olika gruppträningspass. Regionen har även en personalförening som medför ett stort utbud av olika aktiviteter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning som sjuksköterska, socionom eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. För tjänsten behöver du även ha grundläggande psykoterapiutbildning (Steg-1) samt erfarenhet av att arbeta med behandlande samtal.

Meriterande är:
Kompetens inom, samt praktisk erfarenhet av arbete med beroendeproblematik.
Erfarenhet av arbete inom öppen- och slutenvård.
Utbildning med inriktning KBT

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet.

Andra uppgifter
Om du är intresserad av att bli en del av vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun. www.ostersund.se
Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se
Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Sjuksköterska/socionom med Steg-1 kompetens välkomnas till Beroendeenheten!

Regioner
Utgår

2023-12-06

Ansök nu

Dela detta jobb