medrek.se

Sjuksköterska sökes till blodbussen

Regioner
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till blodbussen

Referens nummer

2021/2646

Vi söker just nu en ny sjuksköterska till vårat team på Blodcentralen Stockholm!

Vi erbjuder

Blodbussar är en sektion inom Blodcentralen Stockholm. Vi har fyra fordon – trailers och bussar i olika storlekar – som besöker över 100 platser i länet.

Vi som arbetar på Blodcentralen bidrar varje dag till att sjuka eller skadade människor ska må bättre. Varje dygn går det åt omkring 100 liter blod till patienter i Stockholms sjukvård. Att få blod handlar ofta om skillnad mellan liv och död. Blodet ges av frivilliga, obetalda blodgivare och det är vår uppgift att ta hand om dem på allra bästa sätt. Hur vi bemöter dem och vilken service vi ger kan avgöra om de kommer tillbaka eller inte.

Vi arbetar med kompetens, medmänsklighet, tillgänglighet och nytänkande som ledord. Om du är en person som vill utvecklas på arbetet, bemöter dina medmänniskor med värme, är flexibel och öppen samt vill bidra till förbättringar – då kan du vara rätt person för den lediga tjänsten. Vår arbetsgrupp på Blodbuss sektionen består av 30 personer - sjuksköterskor, undersköterskor, administratörer. Vi värnar om varandra och strävar efter mångfald i gruppen för att komplettera varandra på bästa sätt.

Om tjänsten

För att trivas hos oss är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du bemöter blodgivare och kollegor med omtanke och respekt och delar med dig av din kunskap och entusiasm. Du tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och göra egna bedömningar. När det är mycket att göra har du förmågan att bibehålla ditt lugn och sprida det till dem runt omkring dig.

Arbetsuppgifterna består främst av att ta hand om blodgivarna hela vägen genom deras besök. Att hälsa dem välkomna, ge information, intervjua dem utifrån hälsodeklarationen samt genomföra provtagning och blodtappning i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter. Förutom arbetet med blodgivarna förekommer även andra arbetsuppgifter och ansvarsområden. Du förväntas vara delaktig i rutiner och utvecklingsprocesser som syftar till att få verksamheten att fungera på bästa sätt.

Vi ser gärna att tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Arbetstiden är 100%, dagtid.

Vi söker dig som

 • Tar eget ansvar för sitt arbete; gör det som krävs och söker den information som
  behövs för ett bra slutresultat. Är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

 • Kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Ser utanför
  boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.'

 • Hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och
  motgångar.

 • Trygg i sig själv; finner sig i en föränderlig vardag och förmår att anpassa sig till vad
  omgivningen kräver. Reflekterar kring och strukturerar sitt arbete med bibehållet
  lugn.

 • Är uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga
  att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera.

Kvalifikationer

Krav:

 • Vi behöver utöka vår arbetsgrupp med en legitimerad sjuksköterska som innehar B-körkort.

 • Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt samt gärna goda kunskaper i engelska då vi numera även erbjuder blodgivning på engelska.

 • God fysik krävs då det förekommer tunga fysiska moment.

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska.


 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet

Telefon
vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska sökes till blodbussen

Karolinska Universitetssjukhuset