medrek.se

Sjuksköterska sökes till Öppenvård 2 inom Område Psykiatri

Regioner
Utgår

2024-03-29

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till Öppenvård 2 inom Område Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen- eller heldygnsvård inom Område Psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 270 medarbetare på kliniken.

På mottagningen Öppenvård 2 arbetar vi med öppenvård för patienter över 18 år som har diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångesttillstånd, komplext trauma och tvångssyndrom. På mottagningen tar vi emot patienter som är i behov av bedömning, utredning, medicinskbehandling eller andra behandlande insatser. Då många av våra patienter har en samsjuklighet och en psykosocial problematik är samverkan mellan olika yrkeskategorier en förutsättning för att främja den psykiska hälsan. Övriga yrkeskategorier som arbetar hos oss är läkare, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehabkoordinator.

Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och omväxlande arbete där du kommer få arbeta multiprofessionellt med engagerade kollegor i en växande verksamhet. Tillsammans med kollegor har du möjlighet att vara med och forma arbetet inom den specialistpsykiatriska öppenvården. Vi strävar ständigt efter en god arbetsmiljö där vi ser inskolning och kompetensutveckling som viktiga delar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en sjuksköterska till vår teamverksamhet. Som sjuksköterska är du ansvarig vårdkontakt till ett antal patienter där du ansvarar för helheten kring patientens psykiatriska vård och blir den primära länken till mottagningen. Du samordnar och leder omvårdnadsarbetet utifrån evidensbaserad kunskap samt ser till patientens individuella behov. I de fall det behövs, samverkar du med anhöriga och andra vårdgivare.

I den psykiatriska omvårdnaden ingår bland annat arbetsuppgifter så som att medverka till uppföljning av vårdplaner, göra suicidriskbedömningar, arbeta suicidpreventivt, göra läkemedelsuppföljningar och delta på behandling- och remisskonferenser. Du kallar och deltar på SIP-möten (samordnad individuell planering). Detta är endast en del av de arbetsuppgifter som du kommer att komma i kontakt med.

På vår mottagning arbetar vi i tre team där övriga yrkeskategorier finns representerade. Varje team har tre sjuksköterskor kopplad till sig. Vi arbetar självständigt, men handleder och samverkar med varandra, när det behövs. Det är ett utmanande och roligt arbete, där våra kunskaper dagligen sätts på prov. Det finns även möjlighet att arbeta på distans.

Sjuksköterska på mottagningen:
Jag trivs väldigt bra med mitt arbete som sjuksköterska på Öppenvård 2. Här går det påverka och göra skillnad för människor som behöver stöd och hjälp. Jag har kollegor som stöttar och bryr sig och jag behöver inte ta tuffa beslut ensam. Trots att vissa dagar kan vara tunga, finns det utrymme för skratt och gemenskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har arbetslivserfarenhet och är trygg i din yrkesroll.

Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande lika så erfarenhet av psykiatriskt arbete.

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att skriva, dokumentera och sammanställa information. Tjänsten kräver även att du kan planera, prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter.

Det är viktigt att du har ett genuint intresse för psykiatrisk omvårdnad och besitter en empatisk förmåga. Du som söker har en god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team men kan även arbeta självständigt.

Du är van datoranvändare och har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.

Vi lägger extra stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationskrav är sjuksköterskeexamen.
Önskvärt är specialistutbildning med inriktning psykiatri.

Vill du utvecklas tillsammans med oss välkomnar vi din ansökan!

Andra uppgifter

Om du är intresserad av att bli en del av vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun. www.ostersund.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer att hålla intervjuer löpande.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Åsa Johnson
Enhetschef
Telefon: 063-154625
Email: asa.johnson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ylva Kortekaas Genstrand
Vårdförbundet
Telefon:
Email: ylva.kortekaas@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/973/2023
Sista ansökningsdag: 2024-03-29

Dela detta jobb

Sjuksköterska sökes till Öppenvård 2 inom Område Psykiatri

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård