medrek.se

Sjuksköterska sökes till varmt och kompetent team på Blodcentralen Hötorget!

Regioner
Utgår

2020-08-17

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till varmt och kompetent team på Blodcentralen Hötorget!

Blodcentralen Hötorget ligger centralt beläget på Sveavägen 20 och du tar dig lätt hit med tunnelbana då våra lokaler är placerade precis vid t-baneuppgången. Vi söker nu fler sjuksköterskor!

Vi som arbetar på Blodcentralen bidrar varje dag till att sjuka eller skadade människor kan må bättre. Varje dygn går det år omkring 100 liter blod till patienter i Stockholms sjukvård. Att få blod handlar ofta om skillnad mellan liv och död. Blodet ges av frivilliga, obetalda blodgivare och det är vår uppgift att ta hand om dem på allra bästa sätt. Hur vi bemöter dem och vilken service vi ger kan avgöra om de kommer tillbaka eller inte. Vår arbetsgrupp på Hötorget består av 17 st sjuksköterskor. 

Vi arbetar med kompetens, medmänsklighet, tillgänglighet och nytänkande som ledord.

Om du är en person som vill utvecklas på arbetet, bemöter dina medmänniskor med värme, är flexibel och öppen samt vill bidra till förbättringar  - då kan du vara rätt person för den lediga tjänsten.

 

Om tjänsten

Vi utlyser just nu två tjänster hos oss: en tillsvidaretjänst samt ett vikariat from 20/7-2020 tom 30/6-2021.

Vi arbetar med 6-veckors rullande schema måndag till fredag, se våra öppettider för vår tillgänglighet.

Dagpass och kvällstjänstgöring ingår i arbetet.

Det finns möjlighet att arbeta extra lördagar på andra enheter. du är anställd på Blc Hötorget med närmaste enhetschef som ansvarig.

Vi arbetar med samplanering med övriga blodcentraler/bussar vilket möjliggör för arbetspass på övriga enheter vid behov.
 

Vi söker

För att trivas hos oss är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och genuint intresse för att arbeta med människor. Du bemöter blodgivare och kollegor med omtanke och respekt och delar med dig av din kunskap och entusiasm. Du tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och göra egna bedömningar. När det är mycket att göra har du förmågan att behålla ditt lugn och sprida det till dem omkring dig.  

Arbetsuppgifterna består främst av att ta hand om blodgivarna hela vägen genom deras besök. Att hälsa dem välkomna, ge information, intervjua dem utifrån hälsodeklarationen samt genomföra provtagning och blodtappning i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter. Förutom arbetet med blodgivarna förekommer även andra arbetsuppgifter och ansvarsområden. Du förväntas vara delaktig i rutiner och utvecklingsprocesser som syftar till att få verksamheten att fungera på bästa sätt.

Du behöver vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga, goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt samt gärna goda kunskaper i engelska då vi numera även erbjuder blodgivning på engelska.

God fysik krävs då det förekommer tunga fysiska moment. 

Stor vikt lägges vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer 

  • Krav: leg ssk med minst 2 års erfarenhet.
  • Meriterande:  erfarenhet av blodgivningen eller liknande arbete.
     

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på våra hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Sjuksköterska sökes till varmt och kompetent team på Blodcentralen Hötorget!

Karolinska Universitetssjukhuset