medrek.se

Sjuksköterska? Stamcellstransplantation i Huddinge söker ny kollega.

Regioner
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Sjuksköterska? Stamcellstransplantation i Huddinge söker ny kollega.

Vill du bli Marcus kollega på M72-74 på Karolinska Universitetssjukhuset? Just nu söker verksamheten sjuksköterskor i avsikt att öppna ytterligare vårdplatser. Kanske har du nyligen tagit examen eller har redan arbetat ett tag som sjuksköterska? Läs nedan om Marcus resa och hur han beskriver sin arbetsplats!

Under min praktik blev jag placerad på M72-74 när jag läste termin 5 på sjuksköterskeprogrammet. Först förstod jag inte alls mycket av vad det innebar, eftersom det ju är en väldigt unik och annorlunda verksamhet.  Under praktiken trivdes jag jättebra! Jag blev väl omhändertagen och mina erfarna kollegor kunde alltid svaret på mina frågor. Efter studierna var jag intresserad av att fortsätta arbeta här, och fick erbjudande om anställning sommaren 2017.  

Patienterna som kommer till oss har sjukdomar såsom leukemier och andra diagnoser, exempelvis immunbristsjukdomar, MS, malignt melanom och tumörer. Vi vårdar barn som är bara några månader gamla liksom personer högt upp i åldrarna. De kommer både från Sverige och utomlands. I många fall är behandlingen deras sista chans att bli friska från sjukdomen. Jag upplever att patienter och anhöriga visar en enorm tacksamhet över att få den chansen. 

Patienterna har ett stort omvårdnadsbehov, då de ofta är svårt sjuka. Efter att ha genomgått stamcellstransplantation är de infektionskänsliga och vårdas hos oss cirka en månad. De flesta blir botade av behandlingen. Eftersom patienterna vårdas hos oss under lång tid och återkommer till verksamheten för kontroller och uppföljning får man verkligen en relation till dem. Det blir en speciell patientkontakt och det uppskattar jag.  

Rollen som sjuksköterska innebär att planera, leda och utföra omvårdnadsåtgärder. Man deltar i rondarbete, läkemedelshantering som inkluderar cytostatika- och antikroppsbehandling, handhar centrala infarter, transfusioner med mera. Som sjuksköterska arbetar du mycket med medicinhantering, vilket jag tycker är väldigt intressant. 

Avdelningen tillhör patientområde Cellterapi och allogen stamcellstransplantation (CAST). Området är under ständig utveckling och det sker mycket forskning. Det är ett relativt nytt område och mycket är etablerat här som inte finns i andra delar av världen.  

Som nyexaminerad sjuksköterska har du alla möjligheter att känna dig trygg och att växa i rollen. Jag ser verkligen upp till mina erfarna kollegor som besitter en enorm kunskap och kompetens, som de dessutom gärna delar med sig av.  

Personalgruppen är fantastisk, jag har fått höra flera gånger att vi är som ett familjeföretag. Det finns en speciell gemenskap med olika individer som fungerar bra tillsammans. Varje medarbetare har sin egen viktiga roll och det finns en plats för alla.  

Du som söker skall vara legitimerad sjuksköterska med driv och struktur. För att trivas hos oss tror vi att du kan hantera olika arbetstempon, då arbetsbelastningen på avdelningen kan variera. Du kan arbeta lika väl i team som självständigt.  

Jag har blivit varmt välkomnad hit sedan första gången jag träffade mina nuvarande kollegor och nu ser vi fram emot att kunna ta emot fler medarbetare. Med det sagt – välkommen att ansöka till oss på M72-74! 

 

Hälsningar Marcus och omvårdnadscheferna Eva & Helena

 

Vi söker nu nya medarbetare både till dag- och nattjänstgöring.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska? Stamcellstransplantation i Huddinge söker ny kollega.

Karolinska Universitetssjukhuset