medrek.se

Sjuksköterska till Barnakutmottagningen i Solna

Regioner
Utgår

2019-02-20

Ansök nu

Sjuksköterska till Barnakutmottagningen i Solna

Funktionsområde Akut barn tar ansvar för barnakutsjukvården på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har ca 250 anställda som bedriver vård, dygnet runt, på vår enhet.  
 
På vår barnakutmottagning i Solna tar vi emot totalt ca 50 000 barn i åldrarna 0-18 år. Vi tar emot patienter inom kirurgi, ortopedi och medicin. Vi är även länets mottagande barnakutmottagning vid barntrauma och större olyckor.  
 
Vi har ett stort och viktigt utbildningsuppdrag för både omvårdnadspersonal och läkare och tar detta uppdrag på stort allvar. Vi arbetar aktivt med att utveckla kompetensen hos våra medarbetare. Vi bedriver forskning inom såväl akutsjukvård som infektionssjukvård.  
 
Om tjänsten  
Vi som arbetar på Barnakutmottagningen i Solna är ett härligt gäng med mycket positiv energi och vi värnar ett gott samarbetsklimat. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med i utvecklingen av en verksamhet med mycket positiv kraft.  
 
Barnakutmottagningen finns i NKS nya fina lokaler som vi nu successivt anpassar efter familjens och barnets behov.  
 
Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete. Ett arbetspass på barnakuten innebär många möten med ett stort antal patienter och deras familjer. Som sjuksköterska arbetar du i team tillsammans med läkare och undersköterska.  
 
Arbetet är mycket varierande och innebär att du varje dag alternerar mellan Barnakutmottagningens olika funktioner: triage, modularbete och larmteam.  
 
På Barnakutmottagningen finns stora möjligheter till utveckling och vidareutbildning. Handledning och introduktion anpassas utifrån din erfarenhet och dina behov.  
 
Vi söker  
Du som sjuksköterska som är engagerad i din yrkesprofession och tycker om nya utmaningar. Du trivs i en omväxlande arbetsmiljö där arbetsdagen snabbt kan ändra karaktär beroende på de sjuka patienterna. Du har god samarbetsförmåga med fokus på patienten, och du tycker om mötet med patient och närstående.  
 
Kvalifikationer  
Legitimerad sjuksköterska. Meriterande är specialistutbildning och erfarenhet av barnsjukvård.  
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
 
 
Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  
 
Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Ylva Höghielm 
Omvårdnadschef
contacticon phone 072-4698860
contacticon mobile ylva.hoghielm@sll.se

Fackliga representanter
Lena Andersson, Vårdförbundet. 08-51777100
Carina Gatby, Kommunal. 08-51777100

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Barnakutmottagningen i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset