medrek.se

Sjuksköterska till Barnendokrin- och metabolmottagningen, vikariat

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Sjuksköterska till Barnendokrin- och metabolmottagningen, vikariat

Referens nummer

2021/2612

Vi erbjuder
Barnendokrinmottagningen i Solna är en specialistmottagning som tar emot barn och ungdomar från 0–18 år med en bred variation av diagnoser. Mottagningen har cirka 2500 endokrinpatienter och cirka 400 metabolpatienter. Under en vecka produceras cirka 150 läkarmottagningar, 25 sjuksköterskemottagningar och 8-10 dagvårdsundersökningar utförs.

På Barnendokrin får du varierande arbetsuppgifter och kollegor med stor kunskap inom specialistområdet. Hos oss finns en glad och positiv stämning och gruppen består av sju sjuksköterskor och tre undersköterskor/barnsköterskor.

Om tjänsten
Du kommer som sjuksköterska arbeta med olika mottagningsuppgifter där en är läkarmottagning. Din roll där är att förbereda barnet för mottagningsbesöket. En annan uppgift är blodprovstagnings som ibland sker med hjälp av lustgasbehandling.

Rådgivning i telefon samt via 1177.se och bokning av patienter till mottagning ingår också. Du kommer att ha sjuksköterskemottagning i form av provtagning och injektioner. Som sjuksköterska träffar du också barn och ungdomar samt deras familjer som startar en behandling och ger undervisning i egenvården. En viss uppdelning finns i teamet vilket görs relaterat till diagnosgrupper och du som sjuksköterska kommer att ha hand om någon eller några diagnosgrupper.

Tjänsten är ett vikariat på en heltidstjänst med en veckoarbetstid på 40 timmar/vecka, ingen helgtjänstgöring.

Vi söker dig
Vi söker dig som:

  • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

  • Arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

  • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.

  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

  • Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är en kunskapsresurs för andra.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad sjuksköterska med minst 2 års erfarenhet i yrket

Meriterande: Tidigare erfarenhet av barnsjukvård, då specifikt barnendokrinologi samt tidigare erfarenhet av öppenvård.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Siri Aleflod, Vårdförbundet

Telefon
siri.aleflod@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Barnendokrin- och metabolmottagningen, vikariat

Karolinska Universitetssjukhuset