medrek.se

Sjuksköterska till Barnhjärtcentrum

Regioner
Utgår

2021-01-25

Ansök nu

Sjuksköterska till Barnhjärtcentrum

I vår trygga arbetsgrupp finns massor av kompetens och goda utvecklingsmöjligheter för dig som är Sjuksköterska! Slår ditt hjärta lite extra för barn och trivs du att arbeta med mottagningssjukvård så tror vi du skulle trivas hos oss!

Om oss
Du kommer att tillhöra Barnhjärtcentrum Stockholm Uppsala. Vår största del är placerad i Solna, men vi har även en liten mottagning på Huddingesjukhus samt på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Hos oss i Stockholm är vi fyra Sjuksköterskor, fem Biomedicinska analytiker samt cirka tolv Barnkardiologer och ST läkare i Barnkardiologi. Vi har även en verksamhet med Foster Ekokardiografi.

Vi utreder och behandlar barn med medfödda hjärtfel och har specialistkompetens när det kommer till att ta hand om barn med medfödda hjärtfel, arytmier, hjärtmuskelsjukdomar och fosterkardiologi. Vi har både akut och planerad verksamhet på Barnhjärtcentrum.

Vi arbetar tvärprofessionellt med habilitering, dietister, kuratorer och fysioterapeuter. Vi arbetar i team och bedriver en familjecentrerad vård med barnet i centrum. Vi bedriver ingen öppen kirurgi i Stockholm men våra barn opereras i Lund med vilka vi har en bra och väl utarbetad kontakt med.

Arbetsuppgifter:

Som Sjuksköterska kommer du att boka och vara delaktig i läkarmottagningar, egna sjuksköterskebesök, telefonrådgivning, vaccinationer, rådgivning före och efter operation, dagvård. Arbetet är vanligen varierande och bedrivs stundtals i högt tempo.

Vi söker

Gärna dig som är specialistutbildad barnsjuksköterska, men vi tror även att du kan passa bra in i rollen om du har annan specialistkompetens eller är grundutbildidad sjuksköterska med barnkompetens.

Som person behöver du vara strukturerad och noggrann och ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du är intresserad av mottagningssjukvård och är driven på så sätt att du är nyfiken på att lära dig nya saker. 

Kvalifikationer 
Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska med barnkompetens

Meriterande: 

  • Vi ser gärna att du är specialistutbildad barnsjuksköterska eller innehar annan specialistkompetens.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Barnhjärtcentrum

Karolinska Universitetssjukhuset