medrek.se

Sjuksköterska till Barnneurologimottagningen, Solna

Regioner
Utgår

2022-05-30

Ansök nu

Sjuksköterska till Barnneurologimottagningen, Solna

Är du sjuksköterska eller specialistsjuksköterska med stort intresse för att utveckla framtidens barnsjukvård samtidigt som du vill arbeta inom ett team som har roligt på jobbet? Då är det dig vi söker!

Om oss
Vi bedriver högspecialiserad barnneurologivård. Till vår mottagning kommer barn och ungdomar i åldrarna 0 -18 år med diagnoser som till exempel epilepsi, muskelsjukdomar, CP, autism, ADHD och neuroinflammation. Vi har ett nära samarbete med den neuropediatriska dagvårdsverksamheten, Huddinge och NKS plan 7 samt vår slutenvårdsavdelning. Vi samarbetar även med olika instanser utanför sjukhuset inom hela Sverige.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en arbetsplats med erfarna kollegor och en trygg arbetsgrupp där alla hjälps åt för att ge patienten den bästa vården.

 • Individuellt anpassad introduktion, upp till 2 månader
 • En erfaren mentor på plats under hela första året
 • Utbildning och handledning inom högspecialiserad barnneurologi, med stort fokus på de diagnoser och behandlingar som endast utförs av oss på Karolinska Universitetssjukhuset
 • Externa utbildningar med fokus på senaste forskning
 • Arbete inom en enhet där man alltid jobbar utifrån barnperspektivet och personcentrerat vård
 • Arbete dagtid och vardagar samt möjlighet att själv styra din arbetsdag
 • Möjlighet att påverka det egna arbetet och dess planering
 • Temadagar där olika vårdparter inom hela landet samlas och utbyter erfarenheter
 • Nära samarbete med andra yrkeskategorier, båda internt och externt
 • Ett nära samarbete med både patienten och dess familj samtidigt som du får möjlighet att verkligen göra skillnad

Om tjänsten
Du som blir vår nya kollega kommer få ett spännande, utmanande och utvecklande ansvarsområde. Du blir en del av dagvårdteamet som behandlar barn med benskörhet och neurologiska sjukdomar. Du kommer vara koordinator som håller ihop vården för våra patienter. Till ditt stöd har du erfarna kollegor och specialister som besitter i kunskap för att kunna hjälpa våra barn och familjer utifrån deras individuella behov.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Telefonrådgivning
 • Sjuksköterskemottagning
 • Digitala kontakt med patienterna och dess föräldrar
 • Bokningar och kallelser
 • Sammottagning med läkare
 • Utbildning av patienter, dess familj, assistenter och förskola/skola gällnade neurologiska sjukdomar
 • Utvecklingsarbete rörande den vård som bedrivs inom mottagning, alltid med utgångspunkt i den senaste forskningen och rönen

Vi söker dig som:

 • Har ett stort intresse för barnsjukvård, helst erfarenhet av liknande arbete
 • Vill utvecklas inom ett av Sveriges mest eftertraktade patientgrupp
 • Tar ansvar för det egna arbetet; gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Du är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.
 • Är nyfiken och engagerad i att utveckla och förbättra det dagliga arbetet. Du håller dig uppdaterad inom den egna professionen och kring vad som sker inom verksamheten.
 • Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du anpassar din inriktning när målen ändrar sig.
 • Alltid strävar efter att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
 • Trivs med att samarbeta för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Du är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad sjuksköterska

Meriterande: Vidareutbildning till specialistsjuksköterska med inriktning barn och ungdom. Erfarenhet av mottagningsarbete och/eller barnsjukvård. Erfarenhet av Epilepsivård.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Yrkeslegitimation

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet

Telefon
vardforbundet@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Barnneurologimottagningen, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset