medrek.se

Är du vår nya kollega? 

Vi söker nu sjuksköterskor med intresse för högspecialiserad barnmedicin till vår verksamhet i Huddinge. Välkommen till oss!  

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en arbetsplats full av glädje och engagemang med stora möjligheter att utvecklas och specialisera dig inom flera, tycker vi, mycket intressanta och specialiserade områden. Du får möjlighet att vara med och utveckla vården för barn med sjukdomar i blod, lever och njurar. På vår avdelning vårdar vi barn och ungdomar från Stockholm och hela Sverige.  

Om tjänsten 

Vi på barnregionvårdsavdelningen Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Huddinge söker dig som har ett stort intresse för barn, ungdomar och specialiserad sjukvård. 

Vi utreder och behandlar barn med blod -, lever - och njursjukdomar i åldrarna från nyfödd till det år de fyller 18. Det kan vara kroniskt sjuka barn, akut sjuka barn eller barn som transplanterats. Hit kommer bland annat barn för dialys, barn med tumörsjukdomar som behandlas med cytostatika eller barn med immunbrister. 

Vi vårdar barn som genomgått stamcellstransplantation, lever- eller njurtransplantation. Vi ansvarar framförallt för eftervården. Själva transplantationen utförs på en annan avdelning, CAST (centrum för allogen stamcellstransplantation) eller på transplantationsavdelningen. Mer än hälften av patienterna är från andra delar av landet och bor då i regel på Ronald McDonald Hus. Slutenvårdsavdelningen ligger tätt intill och samarbetar mycket med dagvårdsavdelningen, där förberedelser inför transplantationer sker och där även barnen följs upp under lång tid. 

Som sjuksköterska på vår avdelning har du arbetsuppgifter i form av avancerad läkemedelsbehandling (till exempel cytostatika), blodtransfusion, provtagning och handhavande av centrala infarter. När du arbetat en tid och känner dig mogen finns möjlighet att lära sig nya uppgifter som tex dialys. 

För att du ska känna dig trygg i arbetet och tycka att det är roligt att arbeta här erbjuder vi en lång introduktion som är anpassad efter dina tidigare erfarenheter. Är du en nyligen examinerad sjuksköterska erbjuds du pediatrisk utbildning och handledning i grupp tillsammans med andra nyutexaminerade sjuksköterskor i Astrid Lindgrens barnsjukhus´ kliniska basår.  

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning.  

Hos oss kan du välja om du vill arbeta dag/kväll, natt eller blandad dag och natt. Vi arbetar två helger av fem. Vi tillämpar hälsosam schemaläggning och schemaläggning efter kompetens. 

För varje år du stannar hos oss får du en kvarstannadebonus i form av en hel veckas (40 timmar) ledig tid. 

Vi söker 

Vi söker ett par sjuksköterskor med stort intresse för barnsjukvård.  

Är du specialistsjuksköterska, eller har erfarenhet av barnsjukvård, är det meriterande och värdefullt. 

Du har en empatisk förmåga och personlig mognad för att möta barn med livslånga sjukdomar och deras familjer. Du vill ha ett arbete där du arbetar självständigt och tar eget ansvar och där god kommunikation och samarbetsförmåga med barn, familjer och andra yrkesgrupper är utomordentligt viktigt. Vi värdesätter att du är positiv, engagerad och att du gärna delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.  

Kvalifikationer 

Legitimerad sjuksköterska eller specialistsjuksköterska barn och ungdom 

Välkommen med din ansökan! 

Vi läser ansökningar och kallar på intervju löpande.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

----

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Yvonne Jostemyr 
Omvårdnadschef
 08-585 82 553, yvonne.jostemyr@sll.se

Katarina Nilsson 
Omvårdnadschef
 08-585 876 84, katarina.nilsson@sll.se

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Charlotte Weiner, 08-58580378, charlotte.weiner@sll.se

 

Sjuksköterska till Barnregionvårdsavdelning, högspecialiserad barnmedicin

Regioner
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb