medrek.se

Sjuksköterska till Beroendecentrum Sunderby sjukhus

Ansök nu

Sjuksköterska till Beroendecentrum Sunderby sjukhus

Beroendecentrum tar sikte mot framtiden och arbetar hårt för att nå engagemang och delaktighet i linje med vår vision; För dig, med dig. Vi står just nu inför att flytta in i vårt nya psykiatrihus där vi utökar vårdplatserna, breddar kompetensen och samlar fler specialiteter under samma tak. Vill du vara med på vår resa?

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Meriterande för tjänsten är om du har specialistsjuksköterskeutbildning i psykiatrisk vård

MI utbildning, kunskaper i andra språk exempelvis arabiska och/eller finska, samt kunskap om missbruk och beroende. Det är även meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk slutenvård eller beroendevård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att sätta dig in någon annans situation och ser till verksamhetens bästa i både agerande och beslut. Meriterande för tjänsten är om du är serviceinriktad, kan strukturera ditt arbete och arbeta självständigt samt har lätt att anpassa dig vid ändrade omständigheter. 

Det här får du arbeta med
Som legitimerad sjuksköterska på Beroendecentrum ingår du i ett team. Du arbetar självständigt och leder omvårdnaden i teamet. Du gör bedömningar, prioriteringar och sätter in adekvata omvårdnadsåtgärder och behandlingar. Patientsamtal är en naturlig del av det dagliga arbetet. Patientcentrerad vård och helhetssyn är viktiga utgångspunkter.

I arbetsuppgifterna ingår samarbete med kommunernas missbruksvård och det är vanligt med samverkan både internt och externt. Som sjuksköterska på Beroendecentrum har du stora möjligheter att medverka i förbättrings- och utvecklingsarbete. Vi strävar efter hög delaktighet hos personal och arbetar för att öka brukarinflytandet i vården. Patientgruppen utgörs av personer med en beroendeproblematik och personer med samsjuklighet av beroende och psykisk ohälsa.

Beroendecentrum är en avdelning för tillnyktring och abstinensbehandling för vuxna men också en avdelning för  personer med samsjuklighet som behöver samtidig vård för sitt beroende och sin psykiska ohälsa. På avdelningen finns 12 vårdplatser och 4 platser för tillnyktring. Beroendecentrum har ett nära samarbete med den psykiatriska vårdavdelningen på Sunderby sjukhus. På Beroendecentrum arbetar sjuksköterskor, skötare/undersköterskor, socionomer, arbetsterapeuter samt läkare. Vi arbetar i team med patienten.

Det här erbjuder vi dig

  • Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård

  • Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag

  • Länk till våra förmåner

  • Individanpassad introduktion upp till sex veckor med ett strukturerat innehåll 

  • Mentorskap, stöd från kollegor och handledning

  • Kompetenshöjning via intern- och externutbildning, möjlighet till vidareutbildning

Den här verksamheten omfattas av Region Norrbottens extra-satsning på sjuksköterskor, https://www.norrbotten.se/sv/Jobb-och-utbildning/Jobba-hos-oss/Sjukskoterska/. 

Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är skiftgång med dag, kväll och helgtjänstgöring. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Tjänsten är inom psykiatrin: ”Utifrån verksamhetens karaktär och krav på säkerhet, måste man som sökande till vår verksamhet, vara beredd att lämna utdrag ur belastningsregistret.”

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Kontakter
Kate oskarsson 
Enhetschef
kate.oskarsson@norrbotten.se
0920-714 08, 072-536 08 28

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Beroendecentrum Sunderby sjukhus

Region Norrbotten