medrek.se

Sjuksköterska till Beroendeenheten

Regioner
Utgår

2024-03-31

Ansök nu

Sjuksköterska till Beroendeenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen- eller heldygnsvård inom Område Psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 270 medarbetare på kliniken.

På enheten för beroendevård arbetar vi med öppenvård för patienter över 18 år som har missbruksproblematik, ofta i kombination med psykiatrisk problematik. På mottagningen tar vi emot patienter som är i behov av bedömning, utredning, medicinsk behandling av missbruk samt patienter som är i behov av stöttning i sin läkemedelshantering. Då många av våra patienter har en samsjuklighet och en lyckad behandling mot beroendeproblematiken förutsätter en samtidig insats för den psykiska hälsan är samverkan en viktig del i arbetet.

Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och omväxlande arbete där du kommer få arbeta multiprofessionellt med engagerade kollegor i en växande verksamhet. Tillsammans med kollegor har du möjlighet att vara med och forma arbetet inom missbruks- och beroendevård. Vi strävar ständigt efter en god arbetsmiljö där vi ser inskolning och kompetensutveckling som viktiga delar.

Vill du utvecklas tillsammans med oss välkomnar vi din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en sjuksköterskor till vår teamverksamhet. Som sjuksköterska i teamet arbetar du som kontaktperson till ett antal patienter där du ansvarar för helheten kring patienten. Du följer upp kring läkemedel, genomför motiverande samtal och är drivande i samverkan med parter kring patienten.

Tillsammans med patienten upprättar ni en vårdplan som arbetet utgår ifrån. Till din hjälp i arbetet finns ett team av kompetenta och engagerade kollegor med olika professioner.

Utöver teamarbetet kommer viss del av arbetet ske i vår läkemedelsmottagning där du arbetar var sjätte helg (fyra timmar per dag) samt vissa vardagar vid behov. Här delar du ut läkemedel, medverkar i drogscreening samt genomför korta avstämmande samtal med patienterna.

Vi har roligt på jobbet, det är alltid lätt till skratt även vid tyngre dagar. Vi är trygga med varandra och behöver aldrig ta tuffa beslut ensam. Hos oss får man tid till att vara ny på jobbet. Det är också ett plus att vi har ett gott och nära samarbete med våra läkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har arbetslivserfarenhet och är trygg i din yrkesroll.

Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande lika så erfarenhet av psykiatriskt arbete/beroendevården.

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att skriva, dokumentera och sammanställa information.

Det är viktigt att du har ett genuint intresse för beroendevård och besitter en empatisk förmåga. Du som söker har en god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team men kan även arbeta självständigt och strukturera ditt arbete.

Vi lägger extra stor vikt vid personlig lämplighet då ett bra bemötande är en oerhört viktig nyckel för en framgångsrik behandling.

Andra uppgifter

Om du är intresserad av att bli en del av vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun. www.ostersund.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Emma Eliasson
Enhetschef Beroendeenheten
Telefon: 063-155454
Email: emma.eliasson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ylva Kortekaas Genstrand
Vårdförbundet
Telefon:
Email: ylva.kortekaas@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/65/2024
Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Beroendeenheten

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård