medrek.se

Sjuksköterska till Cystisk Fibros

Regioner
Utgår

2022-12-14

Ansök nu

Sjuksköterska till Cystisk Fibros

Är du legitimerad sjuksköterska och vill ha varierande arbetsuppgifter? Vi på Stockholm Cystisk Fibros-center söker nu en ny sjuksköterska som vill arbeta med både barn och vuxna. Låter det intressant? Då ska du läsa vidare!

Vi erbjuder

  • Utveckling inom område
  • Handledning

Som nyanställd hos oss erhålls du upplärning i arbetet med hjälp av bra inskolning och lång handledning! Självklart får du också ta del av våra fina förmåner.

Stockholm Cystisk Fibros (CF)-center är beläget på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, i nya lokaler på Albatross-mottagningen. Vi sköter patienter med Cystisk Fibros (CF) i alla åldrar, uppdelat på ett vuxenteam och ett barnteam. 

CF-centret är en öppenvårdsmottagning som bedriver ett tätt utvecklat teamarbete mellan sjuksköterskor, läkare, sjukgymnast/fysioterapeut, dietist, kurator, psykolog, teamsekreterare, BMA och forskningssjuksköterska. Vi har fantastiska och kompetenta medarbetare med lång erfarenhet. Vi värdesätter engagemang, teamkänsla, nytänkande, lösning orienterad och medarbetarskap. Vi har hög trivsel och många stannar länge på CF-centret.

Vi följer Karolinskas vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” Vi låter oss vägledas av värderingarna ”ansvar, medmänsklighet och helhetssyn” i vårt dagliga arbete. Vården är högspecialiserad och håller högsta internationella klass. Vi har både inomläns- och utomlänspatienter, akuta och elektiva besök. Så kallad "Shared care" bedrivs med transplantationscenter och med inremitterande vårdenheter i landet. Lungtransplanterade patienter utgör en allt större del av centrets patienter.

Centret har en utåtriktad verksamhet (patienter/anhöriga, annan vårdpersonal, inremitterande med mera) samt ett ständigt pågående forsknings- och utvecklingsarbete. Under de senaste åren har vi fått börja förskriva nya läkemedel som påverkar grundfelet vid CF och vården är inne i en spännande ny fas.

Om tjänsten

I rollen som sjuksköterska hos oss är arbetet varierande och består främst av mottagningsarbete som exempelvis blodprovstagning, lungfunktionsmätning, polikliniska starter av intravenösa antibiotikabehandlingar (som sedan utförs av patienterna/föräldrarna själva i hemmet), bokningar, telefonrådgivning, sköterskemottagningar, akut omhändertagande, arbete med patientregister samt hantering av e-tjänster via 1177.se. Forskningsuppgifter och andra uppgifter kan också komma att ingå framöver. Arbetet är självständigt samtidigt som det alltid finns andra teammedlemmar att diskutera med. Utvecklingsarbete prioriteras också.

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
  • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
  • Har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
  • Kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter samt påminner och följer upp.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande:

  • Magisterexamen.
  • Forskningsintresse.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/for-patienter/astrid-lindgrens-barnsjukhus/jobba-pa-astrid-lindgrens-barnsjukhus2/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Vårdförbundet Huddinge Telefon
vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Cystisk Fibros

Karolinska Universitetssjukhuset