medrek.se

Sjuksköterska till Funktionell neurokirurgi inom Tema Neuro

Regioner
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Sjuksköterska till Funktionell neurokirurgi inom Tema Neuro

Det är vi inom Patientområde Neurokirurgi som har uppdraget att vårda de två miljoner invånare i Stockholm och Gotland som har behov av vård i samband med ett ingrepp i hjärna och ryggmärg. Vårt Patientområde innefattar fem patientflöden; Aneurysm, Benign hjärntumör, Malign hjärntumör, Rygg och Skallskada. Vi vårdar efter Karolinskas ledord: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn. På plats i den nya sjukhusbyggnaden i Solna vill vi ha med dig, erfaren och engagerad sjuksköterska, som vill vara med och skapa världsledande sjukvård!
Om tjänsten 
Funktionell neurokirurgi innebär kirurgisk behandling av neuropatisk smärta, rörelserubbningar, spasticitet och epilepsi genom att operera in elektroder och läkemedelspumpar. Som sjuksköterska inom funktionell neurokirurgi har du en central roll i patientens väg genom Tema Neuro. Dina arbetsuppgifter innebär att programmera den apparatur patienterna erhåller, både på operation och på vårdavdelning samt uppföljande mottagningsbesök efter operation. I uppdraget ingår även att vara tillgänglig för patienter via telefon/1177, att informera om kommande steg i vårdkedjan, att ge stödjande samtal, möten med patienter och deras närstående både på mottagningen och avdelningen samt att förmedla kontakter med andra professioner inom hälso- och sjukvården.
 
Har du intresse i att bedriva omvårdnadsforskning finns det stora möjligheter till det. Tjänsten är en del av öppenvården inom Patientområde Neurokirurgi med omvårdnadschef som närmsta chef, men patienterna tillhör även flöden i Patientområde Sjukdomar i nervsystemet och innebär samarbete med flera andra chefer.
 
Tjänstgöring måndag-fredag, dagtid. Några dagar i månaden tjänstgör du även på annat sjukhus där vi bedriver denna verksamhet. 
 
Vi erbjuder 
Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö med stor möjlighet att utvecklas som sjuksköterska! Vi satsar stort på omvårdnad och bygger en Omvårdnadsakademi som bland annat arbetar med att inspirera och stödja samt uppmuntra till utbildning, utveckling och forskning. 
 
Du kommer att få fortlöpande utbildning inom funktionell neurokirurgi, som oftast ges av de företag som tillhandahåller funktionell utrustning. Inskolning anpassas efter dina tidigare erfarenheter.  
 
Vi söker 
Vi söker dig som har ett stort fokus på kvalitet och patientsäkerhet i ditt yrkesutövande samt som har ett genuint intresse för människan. Då arbetet som funktionell sjuksköterska är mycket självständigt, är du som person självgående, initiativtagande och noggrann. Vi ser även att det är betydelsefullt att du är tekniskt lagd och intresserad av medicinskteknisk utrustning, då stor del av arbetet innebär att tillsammans med patienten programmera funktionell apparatur.
 
Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med medarbetare och patienter. Du ser möjligheterna i att få arbeta i ett helt nybyggt sjukhus och att få vara med att forma en ny tematisk organisation för framtidens sjukvård. Vi önskar att du är positiv till att arbeta i en organisation i förändring, gärna vill medverka till vård- och verksamhetsutveckling och att driva egen omvårdnadsforskning välkomnas. 
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För dig som känner igen dig i vår beskrivning väntar en spännande möjlighet där vi tar vara på din värme, energi och vilja att förändra livskvalitén för många patienter! 
 
Kvalifikationer 
Legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation och gärna specialistutbildning. Vi ser gärna att du har en magisterexamen eller annan erfarenhet av omvårdnadsforskning. Tidigare erfarenhet av neurokirurgi, neuromodulering eller neurologi ses som meriterande. Du skall kunna formulera dig väl i tal och skrift i svenska språket, gärna också i engelska. 
 
Välkommen med din ansökan redan idag!     
Intervjuer kommer att hållas fortlöpande under annonseringsperioden.
 
Observera att då vi inom Patientområde Neurokirurgi vårdar patienter som är minderåriga kommer att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregister innan eventuell anställning.    
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Frida Thörnell 
Omvårdnadschef Mottagning Neurokirurgi
contacticon phone 08-517 756 01
contacticon mobile 072-584 19 32

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Eva Håkansson, tel. 073-6998897

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Funktionell neurokirurgi inom Tema Neuro

Karolinska Universitetssjukhuset