medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Hematologisektionen i Sundsvall består av en slutenvårdsavdelning, mottagning och dagvårdsverksamhet. Vi har ett nära samarbete mellan sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och paramedicinare. Alla arbetar i team kring de hematologiska patienterna där cancer är i stort fokus. I öppenvården arbetar en erfaren och stabil arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor och en undersköterska med hematologisk kompetens. I vår verksamhet behandlar vi personer som har hematologiska diagnoser såsom exempelvis cancer, immunbrist och anemier. Vi ger avancerade cellgiftsbehandlingar, immunglobuliner, blodtransfusioner samt tar emot personer med akuta tillstånd. Vi har även daglig telefonrådgivning via TeleQ.

Vi söker nu en sjuksköterska till vår verksamhet. Tjänsten är en resursanställning med placering hos oss på Hematologisk dagvård och vårdavdelning under ett år, med goda möjligheter till förlängning.

Arbetsuppgifter

I rollen som sjuksköterska hos oss arbetar du bland annat med;
- Omhändertagande och behandling av patienter med hematologisk cancer och benigna hematologiska sjukdomar. Administrering av cytostatika i dropp, subkutant och i tablettform. Administrering av antikroppsbehandlingar, immunglobuliner vid immunbrist, blodtransfusioner med mera.
- Dagvården fungerar även som en akutmottagning för de hematologiska patienterna, framförallt de som har en pågående cellgiftsbehandling. På grund av nedsatt immunförsvar kräver de ett snabbt omhändertagande enligt sepsisvård. Direktintag på dagvården så väl som på avdelningen på jourtid.
- Bokning av provtagning och behandlingar via NCS Cross. Självständig dokumentation i journalsystemet NCS Cross.
- Att till viss del kunna göra självständiga bedömningar ingår i arbetet, där stöd av läkare alltid finns tillgängligt.
- Patientnära teamarbete, nära samarbete med vårdavdelning och mottagning.

På hematologsektionen har vi ett fantastiskt arbetslag som stöttar, hjälper och ställer upp för varandra. Vi eftersträvar ett gott samarbete mellan våra tre enheter då vårt patientklientel ofta är i behov av både inneliggande- och öppenvård. Här får du ett varierat arbete med mycket patientkontakt och avancerad medicinsk vård. Vi erbjuder ett spännande arbete med möjlighet till utveckling.

Som sjuksköterska på dagvården arbear du dagtid måndag-fredag med flextid. På avdelningen arbetar vi med önskeschema och i öppenvården finns möjlighet att vara med och påverka sina arbetstider. Vi ger dig möjlighet till att läsa hematologi via Umeå universitet. Vi strävar ständigt efter att delta i utbildningar, kurser, konferenser och kompetenshöjande aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet av yrket. Hematologisk och/eller onkologisk vidareutbildning samt cytostatikakörkort ses som meriterande. Vi ser gärna att du som söker har arbetat ett par år som sjuksköterska, helst inom sjukhusvården och meriterande är tidigare arbete inom mottagnings och/eller dagvårdsverksamhet. Önskvärt med kompetens inom hematologi eller onkologi samt cytostatikahantering. God vana i att använda NCS Cross. Erfarenhet av arbete med TeleQ. Du behärskar de svenska och engelska språken i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser. Som person ser vi att du är trygg, stabil och kan skilja på det personliga och professionella. Du har en hög samarbetsförmåga. Du är initiativtagande och tar ansvar för din uppgift. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vi ser gärna att du som söker är öppen för att arbeta två av tio helger på avdelningen.

Varmt välkommen med din ansökan,
Urvalsarbete och intervju kan komma att ske löpande, ansök redan idag!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Linnea Antonsson

Vårdförbundet

Telefon: +4660181352

 

Simon Zameshaev

Enhetschef

Telefon: 060-18 10 00

E-post: simon.zameshaev@rvn.se

logga

Sjuksköterska till Hematologisk dagvård och vårdavdelning, Sundsvall

Regioner
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Dela detta jobb