medrek.se

logga

Sjuksköterska till hemsjukvården Socialpsykiatrin

Regioner
Utgår

2021-12-10

Ansök nu

Sjuksköterska till hemsjukvården Socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen 

Är du vår nya kollega som vill vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss på psykiatriska hemsjukvården?

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Den psykiatriska hemsjukvården får ett allt större inflöde av nya klienter. Våra klienter som är i behov av stöd och hjälp har ofta en komplex psykiatrisk problematik vilket gör att det ställer stora krav på våra medarbetare vad gäller psykiatrisk och somatisk kunskap, flexibilitet i arbetssätt och olika sätt att bemöta klienten. Vi arbetar för att erbjuda personcentrerad vård, där individen är medskapare och delaktig i vårdprocessen och i beslut. Vi arbetar för att stärka det friska hos varje individ. Vi är nu i ett skede och i en utvecklingsfas där vi behöver utveckla vårt arbetssätt för att kunna möta dessa behov.

Hos oss arbetar du i ett multiprofessionellt team tillsammans med andra sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist och specialistundersköterskor. Dessa olika kompetenser möjliggör för oss att arbeta personcentrerat och patientsäkert. I vårt team har vi ett tillåtande klimat där vi är måna om varandra och vi samarbetar och hjälps åt i det dagliga arbetet. Du som medarbetare är vår främsta resurs och vi erbjuder dig god kompetensutveckling kopplat till din yrkesroll för att du ska lyckas i just ditt uppdrag. Som ny kollega i vårt multiprofessionella team erbjuds du ett individuellt introduktionsprogram. Vi vill att alla våra medarbetare ska må bra och ha en balans såväl i arbetet som privat och du erbjuds därför ett frikostigt friskvårdsbidrag som du kan nyttja till detta. 

Våra arbetstider ligger förlagda dagtid då jour organisationen tar vid kvällar och helger. Teamet utgår från kontoret som ligger centralt beläget på Hertig Karlsgatan 2. Vi är både cykel och bilburna hem till våra klienter då vi har hela Linköpings kommun som arbetsfält. Kontoret finns en kort promenad från Linköpings resecentrum.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sjuksköterska i socialpsykiatrins hemsjukvård innebär både akuta och planerade insatser samt att arbeta för en god hälso- och sjukvård utifrån individens behov, förutsättningar och livsstil. Arbetet är självständigt men du behöver samarbeta med kollegorna i teamet och även samverkan med många olika externa aktörer, vilket ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Ditt ansvar som sjuksköterska inom kommunal sjukvård är att bedriva en god och säker hälso- och sjukvård för personer med psykiska funktionsvariationer, missbruk kan förekomma. Du har en nära samverkan med Regionens specialistpsykiatri och vårdcentraler. Du tillsammans med ditt team ansvarar för att kalla till samordnade individuella planeringar (SIP) för klienten, delta i vårdplaneringar samt initierar och förmedlar läkarkontakter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat läkemedelshantering, stödjande och motiverande samtal, medicinska bedömningar, provtagningar, dokumentation enligt HSL, delegering av hälso-och sjukvårdsinsatser.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har en bred kompetens och utbildning inom yrket exempelvis specialistutbildning inom psykiatri eller distriktssköterska samt somatisk kompetens upp till primärvårdsnivå. Meriterande är också om du har erfarenhet inom hemsjukvård, primärvård, psykiatri eller missbruk/beroende.  Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket samt ha god datavana då arbetet innebär kontakt med klienter, rådgivning till personal med flera samt föra journal. B-körkort för manuell växellåda är ett krav samt att kunna cykla då klienterna bor i Linköpings kommun med omnejd.

Du behöver vara flexibel och se möjligheter i den förändring som pågår. Du är trygg och stabil och har förmåga att bemöta patienters olikheter på ett lyhört sätt. Du har förmåga att skapa ett gott samarbete med kollegor andra vårdgivare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra och effektivt sätt. Du tar ansvar, är självständig och behåller ditt lugn även i pressade och stressade situationer. I teamet bidrar du med engagemang och med idéer till nya arbetssätt.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 8137

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska till hemsjukvården Socialpsykiatrin

Linköpings kommun