medrek.se

logga

Sjuksköterska till Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA), Danderyds Sjukhus

Regioner
Utgår

2022-12-20

Ansök nu

Sjuksköterska till Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA), Danderyds Sjukhus

Är du sjuksköterska som vill utveckla din kompetens tillsammans med erfarna kollegor?
Välkommen med din ansökan till oss på Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA)! Den topprankade hjärtsjukvården på Danderyds sjukhus söker dig med intresse för akut hjärtsjukvård som vill arbeta på vår nybyggda avdelning.

Vårt anställningserbjudande

- Tillsvidareanställning. Heltid/deltid, dag/kväll/helg. 
- Möjlighet till rotation mot exempelvis mot Hjärtinterventionslab och hjärtavdelningar finns.
- Individuell schemaplanering alternativ möjlighet till fast rullande schema.
- Friskvårdsbidrag, upp till 3000kr/år.
- Möjlighet till personalbostad vid fast anställning.
- Etablerad kompetenstrappa kopplat till löneutveckling.
- Hopsiteringsmöjlighet finns vid intresse.

 Bakgrund

HIA är en hjärtintensivvårdsavdelning med åtta vårdplatser varav fyra övervakningssalar med möjlighet till hjärtintermediärvård, HIMA. Vårdplatserna är enkelsalar och är välutrustade med taklift och en pendel med all övervakningsutrustning och teknisk utrustning inne på salen. Avdelningen är bemannad med en hög andel sjuksköterskor både dag och natt. Du blir en viktig del i teamet. Vi vårdar patienter för akut ischemisk hjärtsjukdom och andra allvarliga kardiologiska tillstånd. https://www.ds.se/globalassets/5-arbeta-hos-oss/dokument/stemi_poster.pdf.

HIA vårdar ca 1500 patienter och medelvårdtiden är ca 3 dygn på avdelningen. Hjärtkliniken på DSAB har flera år erhållit toppbetyg gällande hjärtsjukvård i Sverige. https://www.ds.se/globalassets/5-arbeta-hos-oss/dokument/hia_poster.pdf

 Arbetsbeskrivning

På HIA får du ett utvecklande och omväxlande arbete som sjuksköterska. På våra övervakningsalar vårdas våra svårast sjuka patienter. Där behandlar vi patienter med bland annat Non Invasiv Ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Intaget av patienter sker dygnet runt, ibland direkt från ambulansen. Våra sjuksköterskor åker även tillsammans med hjärtjour på akutlarm som sker inom sjukhuset samt deltar vid STEMI larm. Du erbjuds introduktion under handledning utifrån dina behov. Avdelningen har hög sjukskötersketäthet där två sjuksköterskor har ansvar för fyra patienter tillsammans med en undersköterska i ett team.

 Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska som har minst ett års erfarenhet av akutsjukvård.
Meriterande kunskaper är, arbete inom hjärtsjukvård, akutsjukvård och AVA/intermediärvård/intensivvård.

 Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill vara med och utveckla avdelningen vidare med alltmer avancerad hjärtsjukvård. Du har ett starkt engagemang och stort intresse av hjärtsjukvård/akutsjukvård. Du trivs att arbeta i team, värderar ett arbetsklimat med gott samarbete och har en förmåga att vara flexibel. Välkommen till oss där kompetensutveckling och gott arbetsklimat är ledord.

 Kompetensutveckling

Vid anställning hos oss följer du ett två årigt kompetensutvecklingsprogram där intern och extern utbildning ingår som leder till att du blir hjärtsjuksköterska (DSAB) med ett lönepåslag på befintlig lön.Genom inskolning och internutbildning skapar vi förutsättningar för att du skall kunna arbeta med avancerad HIA-vård t.ex. Non Invasiv ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Du får utbildning för akut omhändertagande av patienter med STEMI där du får assistera inne på koronarangiografi jourtid samt göra första bedömning av ambulans-EKG. Efter en tid utbildas du även att ingå i sjukhusets akutlarmteam där HIA sjuksköterskan ansvarar för akutcykeln. Läs mer här: Akutcykeln, FRAPP.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Följ gärna oss på instagram@hjart.fys_danderyd 

Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.

Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

https://www.regionstockholm.se/jobb

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska till Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA), Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB