medrek.se

logga

Sjuksköterska till kirurgisk- och urologisk dagvårdsavdelning, vikariat

Regioner
Utgår

2022-05-28

Ansök nu

Sjuksköterska till kirurgisk- och urologisk dagvårdsavdelning, vikariat

Kirurg- och urologkliniken behöver ersätta med vikariat på vår dagvårdsavdelning. Vi söker dig som vill påverka din egna arbetsdag! Du leder, tar egna initiativ och utvecklas.

 

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder ett självständigt arbete där du utreder och vårdar akuta patienter. Oftast kan du skicka hem patienten färdigutredd och med startad behandling. I vissa fall behöver patienten läggas in på någon av våra vårdavdelningar.

Här arbetar ett kompetent gäng med bredd i kunskaper. De roterar i första hand mot enheter på kliniken, vilket ökar kompetensen samt bidrar till att du lär känna medarbetare och flöden.
Vi har rotationer enligt följande: Helena SSK mot Endoskopienheten, Helen USK mot vårdavdelning 63 ÖGI, Sofia SSK mot IMA, Jenny SSK mot vårdavdelning 63 ÖGI, Frida SSK mot vårdavdelning 65 URO samt Jennifer USK mot vårdavdelning 61 NGI.

På våra vårdavdelningar arbetar vi för en hälsosam arbetsmiljö där antalet patienter per sjuksköterska är till antalet 5 st.

Är du nyfiken? Skicka en ansökan och kom på intervju! Vi kan erbjuda hospitering för att visa vad vi lovar!

Arbetsbeskrivning

Vi är en öppenvårdsavdelning med intag främst från kirurg- och urologakuten, antingen direkt efter triage eller efter tidigare besök på akuten. På dagvårdsavdelningen vårdas patienter med förväntad hemgång efter utredning och observation. Vi tar även in patienter som kommer från hemmet och ska utredas i olika former – såsom olika endoskopiska utredningar och behandlingar, biopsier och nefrostomi inläggningar. De patienter som behöver längre slutenvårdsbehandling förbereds med kontroller, infart och inskrivning för säker övergång till rätt vårdavdelning. Avdelningen bemannas av sjuksköterska, undersköterska och läkare.

I rollen som sjuksköterska ansvarar du för läkemedelshantering, övervakning, provtagning, blodtransfusion och dokumentation av omvårdnadsdiagnos. Tekniska uppgifter förekommer såsom ventrikelsondsättning på kirurgpatienter samt hantering av spoldropp på urologpatienter. Arbetet ställer krav på din förmåga att samordna och fatta beslut. Du arbetsleder dagen i samarbete med undersköterska och läkare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet inom
akutsjukvård eller erfarenhet som sjuksköterska inom kirurgi/urologi. Är du
specialistsjuksköterska med inriktning kirurgisk/urologisk vård är detta meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är empatisk och van att arbeta självständigt.

Övrigt

Arbetstiderna förläggs i två pass, 7.30 – 15.30 samt 10.00 – 18.30. Som sjuksköterska alternerar du mellan dessa arbetstider. Läkare finns på plats hela tiden medan USK endast arbetar fram till kl 15.30. Vi lägger önskeschema på vår klinik, med fasta veckor/dagar på dagvårdsavdelningen.

Placering på dagvårdsavdelningen, samt tjänstgöring på någon av klinikens slutenvårdsavdelningar ingår i tjänsten (rotation). Dagvårdsavdelningen håller stängt jul/nyår samt sommar – det innebär tjänstgöring på vårdavdelning under stängd period. Vi erbjuder tjänst på dagvård 50%. Avdelning att rotera mot är upp till erfarenhet och intresse hos dig som söker.

Vikariat tom 2023–08-31. Hel-eller deltid. På vårdavdelning förläggs arbetstiderna till dag/kväll/helg och möjlighet till nattarbete finns. Tillträde enligt överenskommelse.Om verksamheten
Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus
100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4300 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. 
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska till kirurgisk- och urologisk dagvårdsavdelning, vikariat

Danderyds Sjukhus AB