medrek.se

Sjuksköterska till kognitiv mottagning i Solna

Regioner
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

Sjuksköterska till kognitiv mottagning i Solna

Vi erbjuder 
en unik möjlighet att få vara en del i teamet, på vår relativt nya öppenvårdsmottagning inom Tema åldrande. Vi erbjuder en unik "snabbutredning" för våra kognitiva patienter, där du som sjuksköterska är aktiv i utredningsprocessen.

Om tjänsten 
Karolinska sjukhuset har genomgått en omorganisation där Tema åldrande är en viktig del. Våren 2018 har vi utökat vår öppenvård för kognitiv svikt med en mottagning för framförallt yngre, på Karolinska sjukhuset i Solna, där vår patient erhåller en snabb utredning av hela teamet och därefter uppföljning.

Dina arbetsuppgifter består i att boka, kalla patienter, telefonrådgivning, samt samordna och planera minnesutredningar. EKG, blodprovstagning, assistera vid lumbalpunktion, samtalsstöd och rådgivning samt vara en god kontakt till de som får en diagnos, med uppföljning.

Du är en naturlig del i teamet där dina observationer är en mycket viktig del för att kunna ställa rätt diagnos. Vi har en stark gemenskap kring våra patienter i teamet, med ständiga förbättringar. Dina arbetstider är dagtid må-fre, tillsvidareanställning, heltid. I omvårdnadsgruppen blir du en sjuksköterska av två, tillsammans med en undersköterska.

Vi söker 
Legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning och eller har erfarenhet av patienter med minnesstörningar/kognitiva svårigheter.

Du har intresse för minnesproblematik. Placering kommer vara på vår kognitiva öppenvårdsmottagning, Karolinska sjukhuset i Solna.

Du ska kunna:

  • Arbeta både självständigt och framförallt i Teamet, där du har en viktig del i patientens utredning och mottagande/bemötande under utredningen/uppföljningen.
  • Vara lugn och informativ.
  • Visa gott bemötande med empati i omhändertagandet av patienter och anhöriga.

Du är:

  • En god lyssnare och sätter alltid patienten i fokus.
  • Intresserad av förändringsarbeten och har förmågan att snabbt se vad som behöver prioriteras och ta tag i det.
  • En person med god samarbetsförmåga och noggrann.

Kvalifikationer 
Legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning. Goda kunskaper i svenska skrift och tal.

Meriterande erfarenhet är arbete inom öppenvården. Patienter med minnesproblematik, både yngre och äldre. Demenssjukvård, andra neurologiska sjukdomar. Kunskaper i Take Care.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Möjlighet till att fråga om tjänsten är begränsad under semestertider. Under vecka 28 och vecka 30 kan du få svar frågor om tjänsten på telefon 08-51771366.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Åldrandes uppdrag är att etablera och driva ett "Center of Excellence" för integrerad högspecialiserad geriatrisk vård, forskning och utbildning. Visionen är att bli navet och kunskapsgeneratorn i Europas största geriatriska universitetssjukvård och kunna erbjuda frontlinjebehandling i stor skala till länets och regionens åldrande befolkning.  

Temat består av cirka 320 medarbetare inom två patientområden, Den Åldrande hjärnan och Den Multisjuka äldre. Slutenvården bedrivs i Huddinge och öppenvården bedrivs både i Solna och Huddinge. Tema Åldrande har en av de största FoUU-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Sjuksköterska till kognitiv mottagning i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset