medrek.se

Sjuksköterska till kognitiv mottagning i Solna

Regioner
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Sjuksköterska till kognitiv mottagning i Solna

Vi erbjuder
en unik möjlighet att få vara en del i teamet, på vår öppenvårdsmottagning inom enheten åldrande. Vi erbjuder en unik "snabbutredning" för våra kognitiva patienter, där du som sjuksköterska är aktiv i utredningsprocessen.

Om tjänsten
Karolinska sjukhuset har genomgått en omorganisation där Åldrande är en viktig del. Våren 2018 utökade vi vår öppenvård för kognitiv svikt med en mottagning för framförallt yngre, på Karolinska sjukhuset i Solna, där vår patient erhåller en snabb utredning av hela teamet och därefter uppföljning. Vi fortsätter att expandera och planerar för en mottagning som inriktar sig på egenhälsa för vår kognitiva patient, där vi kan erbjuda hälsosamtal med åtgärder för patientens egenvård.

Dina arbetsuppgifter består i att boka, kalla patienter, telefonrådgivning, samt samordna och planera minnesutredningar. EKG, blodprovstagning, assistera vid lumbalpunktion, samtalsstöd, hälsosamtal och rådgivning samt vara en god kontakt till de som får en diagnos, med uppföljning.

Du är en naturlig del i teamet där dina observationer är en mycket viktig del för att kunna ställa rätt diagnos. Vi har en stark gemenskap kring våra patienter i teamet, med ständiga förbättringar. Dina arbetstider är dagtid måndag till fredag, tillsvidareanställning, heltid. I omvårdnadsgruppen blir du en sjuksköterska av två, tillsammans med en undersköterska.

Placering kommer vara på vår kognitiva öppenvårdsmottagning, Karolinska sjukhuset i Solna.

Vi söker
Vi söker dig som:

 • Kan arbeta både självständigt och framförallt i Teamet, där du har en viktig del i patientens utredning och mottagande/bemötande under utredningen/uppföljningen.
 • Har förmåga att vara både lugn och informativ.
 • Visa gott bemötande med empati i omhändertagandet av patienter och anhöriga.
 • Är en god lyssnare och sätter alltid patienten i fokus.
 • Är intresserad av förändringsarbeten och har förmågan att snabbt se vad som behöver prioriteras och ta tag i det.
 • Är en person med god samarbetsförmåga och noggrann.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Goda kunskaper i svenska skrift och tal.

Meriterande:

 • Specialistutbildning och/eller har erfarenhet av patienter med minnesstörningar/kognitiva svårigheter. Du har intresse för minnesproblematik.
 • Erfarenhet av arbete inom öppenvården.
 • Arbete med patienter med minnesproblematik, både yngre och äldre. Demenssjukvård, andra neurologiska sjukdomar.
 • Erfarenhet av arbete med inriktning på patientens hälsofokus och eller liknande utbildning.
 • Kunskaper i Take Care.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Under vecka 31 hänvisas eventuella frågor till vår kognitiva mottagning i Solna (08-123 71366).

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Läs mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrandeon/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Sjuksköterska till kognitiv mottagning i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset