medrek.se

Sjuksköterska till kranskärlsmottagningen i Huddinge

Regioner
Utgår

2021-01-22

Ansök nu

Sjuksköterska till kranskärlsmottagningen i Huddinge

Vill du bli vår nya kollega och fortsätta förbättra omvårdnaden för patienter med kranskärlssjukdom? 
 
Om oss
Medicinsk Enhet (ME) Kardiologi erbjuder en stimulerade klinisk och forskningsaktiv arbetsmiljö i den högspecialiserade och flödesorienterade hjärtsjukvården. 

Patientflöde Kranskärlsjukdom ansvarar för vården av patienter med akut och kronisk kranskärlsjukdom. Vi driver angiografilaboratorier för 24/7 behandling av patienter med akut koronart syndrom samt hjärtintensivvårdsenheter (HIA) i både Solna och Huddinge. Ett speciellt fokus riktas på kontinuerligt förbättringsarbete och uppfyllelse av kvalitetsindikatorer. Sedan många år har vi en självständig sjuksköterskebaserad mottagning för patienter med etablerad kranskärlssjukdom.

Patienterna som drabbats av en akut hjärthändelse kommer på regelbundna återbesök till mottagningen under det första året. Vi bedriver även inskrivningsmottagning för patienter som skall genomgå elektiv koronarangiografi/PCI. Sjukskötersketeamet har ett nära samarbete med kardiologer på hjärtmottagningen, HIA och koronarinterventionsenheten samt med fysioterapeuter och kuratorer. Utöver mottagningsbesöken ingår telefonrådgivning och arbete i olika system så om TeleQ och vi är anslutna till 1177 vårdguiden. 

Vi erbjuder  
Du kommer att få en plats i vårt team där vi ständigt utvecklar vården för våra patienter med kranskärlssjukdom. I dina arbetsuppgifter ingår optimering av den medicinska behandlingen, rådgivning och stöd till våra patienter kring livsstilsförändringar och i allt vårt arbete har vi ett stort fokus på personcentrerad vård.

Vi bedriver ett kontinuerligt kvalitetssäkringsarbete för att förbättra omvårdnaden och verksamheten deltar i det nationella kvalitetsregistret SWEDEHEART. Du får de bästa förutsättningarna för fortsatt personlig utveckling förarbete med patienter med kranskärlsjukdom genom att kunna delta i regelbundna, interna och externa utbildningar. 
 
Arbetstiden är dagtid från måndag till fredag.
 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara;
-    Självständigt arbete som kranskärlssjuksköterska med egen mottagningsverksamhet som i huvudsak följer upp patienter som drabbats av hjärtinfarkt under det första året och patienter med andra former av kranskärlsproblematik.
-    Vara en del i teamet på inskrivningsmottagning som tar hand om patienter som skall genomgå elektiv koronarangiografi/PCI.
-    Kvalificerad telefonrådgivning och hantering av ärenden i 1177. 

Vi söker 
Dig som är sjuksköterska med flerårig erfarenhet av vård av patienter med kranskärlssjukdom. Du bör vara trygg och säker i rollen som sjuksköterska samt har förmåga att fatta egna beslut. Du är noggrann, serviceinriktad och har humor. Därtill har du god samarbetsförmåga och ett etiskt förhållningssätt i möte med patienter och kolleger. Personliga egensaker som värdesätts är lyhördhet, nyfikenhet och handlingskraft. Du har förmåga att hantera olika slags tempon samt har även en vilja att var en del i en intressant och lärorik arbetsgrupp där det finns goda möjligheter till utveckling och förändringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Kvalifikationer 
 Krav:
- Sjuksköterskelegitimation.
- Erfarenhet av vård vid kranskärlssjukdom.
 
Meriterande:
-    Specialistsjuksköterskeutbildning i hjärtsjukvård eller poängkurser inom ischemisk omvårdnad, kardiologisk sekundärprevention och andra poängkurser inom kardiologisk omvårdnad.
-    Tidigare arbetat med kranskärlsjukvård, hjärtintensivvård eller koronarangiografiverksamhet.

Om rekryteringsprocessen
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Tema Hjärta Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Vi bedriver specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, neurokirurgi, kardiologi, kärlkirurgi och thoraxkirurgi. Vi är ensamutförare av thorax- och neurokirurgi i Region Stockholm och ett ledande center för exempelvis utveckling av minimalinvasiva metoder för patienter med hjärtsjukdom och stroke. Våra cirka 1100 medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård i både Solna och Huddinge. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Dela detta jobb

Sjuksköterska till kranskärlsmottagningen i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset