medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Länssjukvård psykiatri och habilitering, arbetar vi med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Vi har nära samverkan med avdelning 7 som är en av länsklinikens slutenvårdsavdelningar, som i huvudsak vårdar patienter med beroendeproblematik. På LARO-mottagningen jobbar sjuksköterskor, behandlingsassistenter, kuratorer samt läkare. Personalgruppen är indelade i två stycken behandlingsteam som har ett gemensamt ansvar för de patienter som tillhör respektive team.

Nu söker vi en sjuksköterska som är intresserad av beroendevård och psykiatri och vill bli en del av vårt team. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska vid LARO-mottagningen erbjuds du ett spännande arbete, där du har möjligheten att blanda psykosocial behandling och medicinsk behandling. Vi arbetar i team där patientens mål på rehabilitering från sin beroendesjukdom ligger i fokus. Att arbeta som sjuksköterska i LARO-verksamhet innebär till stor del läkemedelsadministrering och hantering, patientsamtal, upprättande av VPL(vårdplan) för patienten, samverkan med berörda vård- och omsorgsgivare samt övrigt administrativt arbete. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för LARO.

Här erbjuds du en spännande arbetsmiljö som stimulerar till utveckling och lärande då verksamheten spänner över en rad olika områden. På LARO-mottagningen garanteras du nya erfarenheter och möjligheten att bredda din kompetens som sjuksköterska. Du kommer genom ditt arbete få en fördjupad kunskap i arbetet inom psykiatri och erfarenhet av beroendevård inom psykiatrisk specialistvård. Du får introduktion av erfaren personal på plats. Hos oss på LARO lägger vi stor vikt vid en god arbetsmiljö och att all personal ska känna sig som en del i teamet. Vi strävar efter att ha ett klimat där man ska tillåtas vara ny och sätta sig in i sitt arbete och du förväntas vara lyhörd inför kollegors erfarenhet av att arbeta med LARO-behandling.

På LARO-mottagningen jobbar du måndag-fredag dagtid. Helgarbete kan förekomma, vilket innebär 1 helg av 5 och då endast mellan kl.8-12.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Ytterligare utbildning inom för tjänsten relevant område är meriterande. Vi ställer krav på arbetslivserfarenhet och har du erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg, i synnerhet beroendevård/psykiatri, är det meriterande. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift, övriga språkkunskaper är meriterande. Du innehar B-körkort.

Du är en ansvarstagande person som besitter förmågan att själv strukturera, prioritera och driva ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser även att du för att trivas i rollen bör kunna behålla ett realistiskt perspektiv och ha förmågan att fokusera på rätt saker och att du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. I och med det teamarbete vi bedriver i verksamheten ser vi att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt.

Hoppas att du är den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-09

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jon Liedegren

Enhetschef

Telefon: 060-182348

E-post: jon.liedegren@rvn.se

 

Peter Wallner

Vårdförbundet

Telefon: 060-181950

E-post: peter.wallner@rvn.se

logga

Sjuksköterska till LARO-mottagningen, Sundsvall

Regioner
Utgår

2023-02-09

Ansök nu

Dela detta jobb