medrek.se

logga

Sjuksköterska till Livsstilsmedicin Österåsen, Sollefteå

Regioner
Utgår

2024-03-18

Ansök nu

Sjuksköterska till Livsstilsmedicin Österåsen, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har kommunerna Kramfors och Sollefteå som upptagningsområde och är tillsammans med närsjukvårdsområde norr och söder regionens organisation för att ge den vård som invånarna behöver ofta.

Livsstilsmedicin Österåsen tillhandahåller flertal behandlingsprogram för livsstilsförändring och är en del av övrig hälso- och sjukvård i länet. Organisatoriskt tillhör vi Närsjukvårdsområde Väster. I vårt team finns läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, dietist, kostvetare, psykologer, hälsovägledare, lymfterapeut, kockar, städ, vaktmästeri och administration. Arbetet sker i linje med nationella riktlinjerna om livsstilsfrågornas betydelse för hälsan samt utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Vi är nationellt ledande i arbetet med levnadsvanor.

Utöver intensiva kombinerade levnadsvanebehandlingar håller vi även kurser och utbildningar samt är involverade i ett flertal projekt med olika samarbetspartners. Besök gärna vår hemsida www.osterasen.com för mer information om vår verksamhet.

Livsstilsmedicin Österåsen är beläget mitt i det vackra Ådalen, en mil från Sollefteå - i ståtliga kulturminnesförklarade byggnader. Sollefteå ligger i det natursköna Ångermanland där älvdalarna kantas av dramatiska nipformationer. Här kombineras närhet till bärrika skogar och småstadscharm med ett spännande näringsliv. I kommunen finns cirka 20 000 invånare, varav 8 500 bor i Sollefteå tätort.

Vi söker nu en sjuksköterska till Livsstilsmedicin Österåsen. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2024-08-15 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att vara en del i vårt team som arbetar med levnadsvanor, medverka i och samordna olika projekt tillsammans med våra partners i regionen samt undervisning/föreläsningar både internt och externt. Utifrån gällande behandlingsprogram kommer du också att arbeta med individuella hälsosamtal, mottagningsarbete samt vara kontaktperson. Arbetet innebär viss kvälls- och helgtjänstgöring.

När du arbetar hos oss erbjuds du en god arbetsmiljö med varierat arbete. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du få använda dina tidigare kunskaper och erfarenheter i utvecklingen av behandlingsprogram och verksamhet. Miljön som Livsstilsmedicin Österåsen erbjuder både patienter och personal är unik och en stor tillgång i arbetet.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Meriterande kan vara påbyggnadsutbildning/klinisk erfarenhet inom diabetes, hälsosamtal, KBT, motiverande samtal samt stresshantering/tekniker. Eftersom vi ofta arbetar i en lärarsituation bör du vara bekväm med rollen som pedagog, gärna både som föreläsare/gruppledare och för rörelseaktiviteter. Arbetsplatsen ligger utanför tätort och tillgång till kollektivtrafik är begränsad men samåkning eller personalbostad finns som alternativ om du inte har körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, servicekänsla samt förmåga att arbeta både i grupp och självständigt. Du bidrar självklart till en god arbetsmiljö på arbetsplatsen. Vidare vill vi att du delar våra värderingar kring vikten av hälsofrämjande insatser.

Det pågår en översyn som kan komma att påverka om och när tjänsten tillsätts. Vi önskar ändå redan nu komma i kontakt med dig som vill arbeta med oss för en hållbar hälso- och sjukvård. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska till Livsstilsmedicin Österåsen, Sollefteå

Region Västernorrland