medrek.se

logga

Sjuksköterska till Lungavdelningen, Sundsvall

Regioner
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Sjuksköterska till Lungavdelningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Lungkliniken i Sundsvall tillhör Länsverksamhet Lung/Hud/Infektion där vårt uppdrag är att utföra alla vanliga lungmedicinska procedurer. Här finns en avdelning bestående av 14 vårdplatser samt en mottagning med stor verksamhet inom profildiagnoserna lungcancer, obstruktiva och interstitiella lungsjukdomar. Hos oss samarbetar sjuksköterskor, undersköterskor samt läkare i team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist.

Nu söker vi två sjuksköterskor till oss på lungavdelningen i Sundsvall. Arbetet på avdelningen passar både dig som har intresse av medicinteknik samt vård i livets slutskede. Vill du tänka nytt och bidra till framtidens lösningar? Då är det dig vi söker!

Arbetsuppgifter

På lungavdelningen träffar du personer med olika lungsjukdomar. Här ingår du i vårt multiprofessionella team och förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter ingår intern utbildning av användande av våra hemventilatorer, syrgasbehandlingar, lungdränage, blodgastagning och palliativomvårdnad. Vi har individuell lönesättning, individuella scheman och inom förvaltningen använder vi kompetenstrappor för att säkra, behålla och utveckla våra kompetenser för att nå uppsatta mål och ge patienten en säker vård och ett gott bemötande. Vi arbetar i dagsläget 2 helger av 5 där även tjänstgöring på natt är förekommande.

Lungavdelningen har en spännande framtid för sig då ett samarbete med onkologen har påbörjats. Detta ger dig stora möjligheter att kompetensutvecklas inom flera områden. För att du skall känna dig trygg hos oss erbjuds du därför utbildning och inskolning på arbetsuppgifter förekommande på både onkologen samt lungavdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska men både du som är erfaren sjuksköterska och du som är ny i din yrkesroll kan bidra till vår verksamhet. Har du arbetat med lungsjukvård och/eller har några års erfarenhet som sjuksköterska ses detta som meriterande. Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som tar ansvar för din arbetsuppgift och samtidigt har ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar bra med andra kollegor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Då vi har patienter i livets slutskede krävs det för rollen att du har en hög empatisk förmåga.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jessica Vestlund

Enhetschef

Telefon: 072-4536024

E-post: jessica.vestlund@rvn.se

Natalie Eriksson

Vårdförbundet

Telefon: 060-182331

E-post: natalie.eriksson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Sjuksköterska till Lungavdelningen, Sundsvall

Region Västernorrland