medrek.se

Sjuksköterska till Neurologmottagningen

Regioner
Utgår

2022-12-07

Ansök nu

Sjuksköterska till Neurologmottagningen

Vi erbjuder

En spännande arbetsmiljö, där medicin och omvårdnad går hand i hand med mål att öka patientens självbestämmande. Vi sätter patienten först genom att tillsammans sätta upp gemensamma mål med behandlingen och därmed skapa förutsättningar för patienten att bli expert på sitt eget sjukdomstillstånd. Vi strävar efter personcentrerad vård för att kunna stärka individens egna resurser samt stötta där det behövs. Målet är att göra skillnad i våra patienter och dess närståendes vardag. 

Ett spännande och varierande arbete i en högspecialiserad miljö med närhet till forskning och tydliga utvecklingsmöjligheter. Vi har infört en kompetensstege som synliggör dina karriärvägar både utvecklings- och lönemässigt.  Verksamhetsområde Neurologi och Neurokirurgi har tillsammans med Karolinska Institutet startat utbildningen Neurosjukvård 15 hp på avancerad nivå för att ge möjlighet för fördjupning inom neurologi och neurokirurgi.  

Bra arbetsmiljö med högt i tak och närvarande ledarskap. Du blir en del av ett inkluderande och dynamiskt team som månar om att du ska trivas, få en god introduktion och möjlighet att utvecklas. Vi är prestigelösa och allas åsikter har lika värde i utvecklingsarbete. 

Läs mer om oss:  Tema Hjärta, Kärl och Neuro

Om tjänsten

Vår öppenvårdsmottagning är uppdelad i flertalet olika diagnosinriktade team samt en allmän mottagning.

På den allmänna mottagningen är det ett omväxlande arbete med fokus på allmän telefonrådgivning inom Neurologi, bokningar, samarbete med läkarna och assistera vid specifika undersökningar, att koordinera det dagliga arbetet tillsammans med undersköterskor och administrativ personal. Hit kommer även patienter som regelbundet behöver återkommande infusionsbehandlingar för sina Neurologiska sjukdomar och får sina behandlingar.

Som diagnosinriktad sjuksköterska är arbetet till stor del självständigt och innehåller egen mottagning bestående av telefonrådgivning och telefonuppföljningar, både med patienter och deras närstående, att närvara vid diagnosbesked, stödja inneliggande patienter och deras närstående och närvara vid vårdplaneringsmöten samt vara en rådgivande funktion för andra vårdgivare gällande vård av dessa patienter.

Vi är nu i behov av en legitimerad sjuksköterska på heltid till vår allmänna mottagning.

Vi vill ge den bästa och säkraste vården till våra patienter och därför arbetar vi kontinuerligt med förbättringsarbeten. Du kommer under din anställning få den utbildning inom verksamheten som behövs för jobbet och kompetensutveckling för att på bästa sätt kunna bedriva neurologisk omvårdnad på hög nivå.  ​Du får goda möjligheter att kunna medverka i pågående forskning både sjukdomsspecifikt och omvårdnad. Du erbjuds möjlighet att kunna delta på utbildningar och konferenser både nationellt och internationellt. Vi är en personalgrupp som arbetar tillsammans för patienternas bästa och vi ser fram emot att träffa just dig! 

Arbetstider är dagtid, måndag till fredag.

Vi söker

Dig som sätter patienten först, tycker om att samarbeta och vill delta i utvecklingsarbete.  

Egenskaper vi värdesätter: 

- Självständig

- Strukturerad

- Samarbetsförmåga

- Pedagogisk insikt

- Omdöme

- Empatisk förmåga 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande: 

  • Erfarenhet av neurologisk vård och omvårdnad, vidareutbildning inom neurologi och erfarenhet av journalsystemet Take Care och TeleQ

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!
Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Du kan läsa mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-hjarta-karl-och-neuro/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Neurologmottagningen

Karolinska Universitetssjukhuset