medrek.se

Sjuksköterska till Neurologmottagningen Huddinge

Regioner
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Sjuksköterska till Neurologmottagningen Huddinge

Är du legitimerad sjuksköterska med intresse för vård inom Parkinsons sjukdom? Då ska du läsa vidare! Vi söker nu en sjuksköterska för en tjänst inriktad mot personer med rörelsesjukdomar, Parkinsons sjukdom och andra parkinsonismer.

Vi erbjuder

En spännande arbetsmiljö, där medicin och omvårdnad går hand i hand med mål att öka personens självbestämmande. Vi sätter personen först genom att tillsammans sätta upp gemensamma mål med behandlingen och därmed skapa förutsättningar för personen att bli expert på sitt eget sjukdomstillstånd. Vi strävar efter personcentrerad vård för att kunna stärka individens egna resurser samt stötta där det behövs. Målet är att göra skillnad i personens och dess närståendes vardag.

Vi är ett tryggt team som månar om att du ska trivas, få en god introduktion och möjlighet att utvecklas. Du får goda möjligheter att kunna medverka i pågående forskning både sjukdomsspecifikt och omvårdnad. Du erbjuds även möjlighet att kunna delta på utbildningar och konferenser både nationellt och internationellt.

Verksamhetsenhet Neurologi, inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro, har visionen att vara ett ledande center för neurosjukvård med framstående forskning, utbildning och innovation. Våra cirka 650 medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser. Vi samarbetar med engagerade patientföreträdare, som medverkar i vårdens utveckling och utformning. Vår organisation ska vara lärande och ha en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning av högsta kvalité. Samarbete med andra vårdgivare nationellt och internationellt är en viktig del i vår verksamhet, då vi som ledande center för neurosjukvård ofta behandlar patienter från andra län och länder. 

Neurologi och Neurokirurgi har tillsammans med Karolinska Institutet startat utbildningen neurosjukvård 15 hp på avancerad nivå för att ge möjlighet för fördjupning inom neurologi och neurokirurgi.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss arbetar du på vår Neurologiska öppenvårdsmottagning i Huddinge. Tjänsten har en inriktning mot personer med rörelsesjukdomar Parkinsons sjukdom och andra parkinsonismer. Tjänsten innefattar även arbete på den allmänna delen av mottagningen som är en central funktion där arbetsuppgifterna inkluderar telefonrådgivning, att assistera läkare, beredning av läkemedel, bokning, hantering av ärenden från 1177 med mera.

I den högspecialiserade vården av personer med rörelsesjukdomar arbetar du i nära samarbete med sjuksköterskor och neurologer som är specialiserade inom denna patientgrupp.​ Vi vill ge den bästa och säkraste vården till våra patienter och därför arbetar vi kontinuerligt med förbättringsarbeten. Du kommer under din anställning ha möjlighet att få den utbildning inom verksamheten som behövs för jobbet som sjuksköterska och kompetensutveckling för att på bästa sätt kunna bedriva neurologisk omvårdnad på hög nivå.  ​

Arbetet som Parkinsons-sjuksköterska är till stor del självständigt och innehåller egen mottagning med telefonrådgivning och telefonuppföljningar, självständiga besök med patienter och deras närstående, avancerade behandlingar med läkemedelspumpar, en rådgivande funktion för andra vårdgivare gällande vård av dessa patienter.

Vi söker  

Dig som sätter personen först, tycker om att samarbeta och delta i utvecklingsarbete. 

Egenskaper vi värdesätter: 

  • Självständighet

  • Stabil

  • Strukturerad

  • Empatisk förmåga

  • Pedagogisk insikt

  • Samarbetsförmåga. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer 

Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska.

  • Erfarenhet av neurologisk vård och omvårdnad och/eller mottagningsarbete.

Meriterande: 

  • Vidareutbildning inom neurologi.

  • Erfarenhet av journalsystemet TakeCare och TeleQ.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Du kan läsa mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-hjarta-karl-och-neuro/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Vårdförbundet Maria Lillieros Cannervall Telefon
maria.lillieros-cannervall@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Neurologmottagningen Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset