medrek.se

Sjuksköterska till Njurmedicin och Endokrin

Regioner
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Sjuksköterska till Njurmedicin och Endokrin

På vår internmedicinska avdelning vårdar vi patienter med njurmedicinska och endokrinologiska sjukdomar. Vi har både planerade och akuta inläggningar.  
Vårt patientflöde inom endokrinologi innefattar bland annat patienter med nyupptäckt diabetes eller diabetiker med komplikationer såsom diabetesfotsår.
 
Vår njurmedicinska inriktning är unik, vi är de enda i Södra Stockholm som utför PD-dialys. Trots att det är en medicinsk avdelning utförs många kirurgiska åtgärder på avdelningen som möjliggör till en bred kunskap inom medicin men även kirurgi och ortopedi. Vi har ett nära samarbete med Hemodialysen och har regelbunden kontakt med berörda verksamheter inom öppenvården för att vi ska kunna följa patientens väg genom vården på bästa sätt. 
 
En grundpelare i vår verksamhet är patientundervisning och att arbeta i team tillsammans med patient och närstående för att kunna bedriva den bästa vården med patienten i fokus. Vi lär ut egenvård till våra patienter och har kontinuerlig patientutbildning inom både Endokrin och Njurmedicin.  
 
Vi kännetecknas av en prestigelöshet och ett nära och varmt samarbete mellan olika professioner: hälsoprofessioner, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kuratorer.  
Vi är inkluderande, omtänksamma och hjälper varandra framåt. Tillsammans med våra värdeord som grund, så skapar vi ett värdeskapande samspel. Vi förbättrar, tänker nytt och stort. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och förnya våra arbetssätt. I dagsläget så arbetar vår sjukgymnast med att starta upp ett litet gym för patienterna för att främja fysisk aktivitet här på avdelning. 
 
Vi är alla en del kring patienten och arbetar med omvårdnad, medicinska behandlingar, utredningar och social planering. Som sjuksköterska har du arbetsledaransvar i team med undersköterska och leder omvårdnaden kring våra patienter.   
 
Vi erbjuder dig 
Du får en bred medicinsk kunskap inom internmedicin och pre- och postoperativ vård.  
Utbildning inom peritonealdialys, elektrolyter, vätskebalans och ta blodprover som du kanske aldrig tidigare har hört talas om. Vårt breda patientflöde bidrar till att du även får en god inblick i processen inom transplantationskirurgi. 
 
För oss är det viktigt att ha en strategi för kompetensutveckling för våra medarbetare.  
Som ny medarbetare hos oss får man ett individuellt anpassat introduktionsprogram som innehåller en 24 månaders plan bestående av utbildningar och kompetenshöjande satsningar såsom njurmedicinsk introduktionskurs på fem dagar. Under inskolningens första veckor kommer du att gå tre dagar på Kungsholmsmottagningen där du får en utbildning i peritonealdialys. Varje torsdag har vi interna föreläsningar där vi med god kvalité förmedlar aktuell kunskap.  
 
Hos oss får du även:   
SLL:s nya arbetstidsavtal innehållandes bl.a. arbetstidsförkortning med full lön 
Helrenoverad avdelning med stora, ljusa utrymmen.    
Friskvårdsbidrag/subventionerad träning 
Hälsoinspiratör och arbetsterapeut som erbjuder medicinsk yoga   
Vi söker   
Krav: Legitimerad sjuksköterska 
Meriterande: Erfarenhet av akutsjukvård 
 
Bli en del av vårt varma familjära team som består av alla åldrar, etniciteter och kön!  
 
Välkommen med din ansökan! 
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Madelene Viklund 
Omvårdnadschef
contacticon phone 0725-99 11 41
contacticon mobile madelene.viklund@sll.se
Mona Lisa Murell 
Omvårdnadschef
contacticon phone mona-lisa.murell@sll.se
contacticon mobile +46725991023

Fackliga representanter
Vårdförbundet 08-585 80 350

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Njurmedicin och Endokrin

Karolinska Universitetssjukhuset