medrek.se

Det är vi inom Patientområde Neurokirurgi som har uppdraget att vårda de två miljoner invånare i Stockholm och Gotland som har behov av vård i samband med ett ingrepp i hjärna och ryggmärg. Vi är de enda i Sverige som utför strålknivskirurgi - något som faktiskt uppfunnits just inom vår verksamhet. Vårt Patientområde innefattar fem patientflöden; Aneurysm, Benign hjärntumör, Malign hjärntumör, Rygg och Skallskada. 

Vi flyttar nu till den nya sjukhusbyggnaden i Solna till en vårdavdelning i toppskick och söker en sjuksköterska som vill vara med i det första steget i vårdkedjan för ryggmärgsskadade!

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö med stor möjlighet att utvecklas som sjuksköterska! Hos oss får du personlig inskolning anpassad efter dina tidigare erfarenheter. Du kommer också att erbjudas vår mycket uppskattade introduktionskurs för omvårdnad inom Tema Neuro vilket ger dig en bra grund i arbetet hos oss. Vi erbjuder dessutom utvecklande grupphandledning med psykolog till alla i vår verksamhet. 

Vi satsar stort på omvårdnad och bygger en Omvårdnadsakademi med det övergripande målet att säkerställa ständig utveckling inom omvårdnad. Detta görs bland annat genom att inspirera och stödja samt uppmuntra till utbildning, utveckling och forskning.  

Så här beskriver två sjuksköterskor hos oss sin bild av arbetsplatsen: 

"Jag som sjuksköterska får utveckla min roll som omvårdnadsansvarig på denna arbetsplats. På mitt jobb erbjuds jag en bra arbetsmiljö!” 

"Det är starkt fokus på personcentrerad vård, integritet och delaktighet där alla arbetar tillsammans för patienten"  

Om tjänsten 

Som sjuksköterska kommer du vara delaktig i både nära omvårdnad samt specifik medicinsk vård. Några vanliga omvårdnadsproblem vid ryggmärgsskada är neurogen tarm- och blåsrubbning, smärta och ökad risk för trycksår. Vi vårdar patienter med höga ryggmärgsskador där det är vanligt med andningspåverkan. Därför finns det idag olika andningshjälpmedel inom verksamheten, såsom tracheostomi, hostmaskin och hemrespirator.  

Avdelningen är inriktad på ryggmärgskaderehabilitering där rehabiliteringen planeras tillsammans i ett team bestående av patient, närstående läkare, sjuksköterska, undersköterska och hälsoprofessionerna. Vi är ett positivt starkt sammansatt team som arbetar med våra patienter och deras närstående under vårdtiden, som oftast är inom spannet 2-4 veckor.  

Vi har i nuläget 10 slutenvårdsplatser och en hög personaltäthet för att kunna tillgodose ett högt omvårdnadsbehov hos våra patienter.  

Vi erbjuder möjlighet till dag- eller natt tjänstgöring efter dina önskemål och tillträde enligt överenskommelse.  

Vi söker  

Vi vänder oss till dig som ser möjligheter i att få arbeta i ett helt nytt sjukhus och att få vara med att forma en ny tematisk organisation för framtidens sjukvård! I vår organisation får du möjlighet till och förväntas vara med och utveckla och förbättra den vård vi ger till alla våra patienter.  

Vi ser att du är flexibel, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du kan prioritera i stressade situationer och har ett helhetsperspektiv för såväl patient som närstående.   

Kvalifikationer  

Vi vänder oss till dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med de patientgrupper vi vårdar är självklart en fördel, men inget krav. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.  

Då vi vill ha vår nya kollega på plats så snart som möjligt kommer intervjuer att hållas fortlöpande under annonseringsperioden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!    

Tema Neuros vision är att vara ett ledande center för neurosjukvård med framstående forskning, utbildning och innovation. Våra cirka 650 medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser. Vi samarbetar med engagerade patientföreträdare som medverkar i vårdens utveckling och utformning. Vi vill vara en lärande organisation och har omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning av högsta kvalitet. Samarbete med andra vårdgivare nationellt och internationellt är en viktig del i vår verksamhet då vi som ledande center för neurosjukvård ofta behandlar patienter från andra län och länder.  

Tema Neuro omfattar cirka 20 patientgrupper med sjukdomar i nervsystemet. Vi är ensamutförare av neurokirurgi, ryggmärgsskadevård, trombektomier vid stroke, samt behandling med strålkniv. Temat består av tre patientområden: neurovaskulära sjukdomar, neurokirurgi och sjukdomar i nervsystemet.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se
 

Kontakt

Josefin David 
Omvårdnadschef
 0722542641

Fackliga representanter
Elimia Hargot, Vårdförbundet. Tel. 08-51772018 / elimia.hargot@sll.se

 

Sjuksköterska till Patientområde Neurokirurgi, Ryggmärgskaderehab, Solna

Ansök nu

Dela detta jobb