medrek.se

Sjuksköterska till PSFN Område Psykiatri

Regioner
Utgår

2024-03-31

Ansök nu

Sjuksköterska till PSFN Område Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Söker du en tjänst där ingen dag blir den andra lik och ger dig utmaningar som löses genom teamarbete, utvecklande arbetsuppgifter där du skapar goda relationer och regelbundet har både telefon och fysiska träffar med patienterna utifrån roll som patientansvarig -SSK- då är det här en tjänst för dig !

Område Psykiatri står inför en spännande tid, vi vänder blad och blickar mot framtiden! Vi arbetar mot en personcentrerad vård och söker nu dig som är driftig, engagerad och flexibel att kunna hantera varierande arbetsbelastning och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 270 medarbetare på kliniken.

Denna tjänst är placerad på vår mottagning för psykisk funktionsnedsättning, PSFN, där vi arbetar med patienter över 18 år På mottagningen tar vi emot patienter som är i behov av bedömning, utredning och behandling av psykossjukdomar eller annan svårare psykiatrisk problematik. Arbetet sker genom ett teamarbete där läkare, sjuksköterskor , undersköterskor och skötare har en viktig del i patientens vård. Dessutom finns det resurser i form av arbetsterapeut, kurator, psykolog och fysioterapeut.

Vill du vara med och bygga framtidens psykiatri välkomnar vi din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på PSFN arbetar du som patientansvarig sjuksköterska och har därmed möjligheten att följa dina patienter. I verksamheten finns ett gott samarbete med läkare och övriga professioner inom området.
Här kommer du att arbeta både med patienten men även med patientens nätverk, med personal på boende eller andra aktörer kring patienten. Du har en viktig samordnande roll och en del i arbetet är också att skapa en patientcentrerad vård där patienten får vara med och klargöra sina önskemål kring insatser. Du skapar därför en tydlig vårdplan tillsammans med patienten som sedan följs upp. Du kommer även att medverka i årsuppföljningar, skapa krisplaner samt i övrigt genomföra stödjande samtal. I detta arbete kommer du att arbeta på ett motiverande sätt för att skapa en medverkan i åtgärder.

Du som person ska vara trygg och stabil, och du ska kunna uppvisa ett lugn i svårare bemötandesituationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete och gärna inom psykosvård. Du behöver ha en förmåga att skapa goda relationer, såväl till patienter som anhörig och andra aktörer. Du planerar din egen dag utifrån givna riktlinjer men det förutsätter också att du är drivande och engagerad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatriskt arbete.
Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande likaså utbildning Steg 1.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare och tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Välkommen till Jämtland Härjedalen: www.jamtland.se
Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: www.levaiostersund.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna registerutdrag i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Åsa Eldebro
Enhetschef
Telefon: +4663153110
Email: asa.eldebro@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ylva Kortekaas Genstrand
Vårdförbundet
Telefon:
Email: ylva.kortekaas@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/933/2022
Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Dela detta jobb

Sjuksköterska till PSFN Område Psykiatri

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård