medrek.se

Sjuksköterska till SPOT - Specialistpsykiatriska Omvårdnadsteamet

Ansök nu

Sjuksköterska till SPOT - Specialistpsykiatriska Omvårdnadsteamet

Arbetsplatsbeskrivning

SPOT-teamet är en resurs som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och som komplement till mer sedvanlig öppenvård på Område psykiatri.
SPOT-teamets verksamhet fungerar som en mellanvårdsform: vid utskrivning från avdelning, vid upprepat frekvent sökande akut och heldygnsvård, för att förhindra inläggning eller om problemet är att patient inte förmår sig tillgodogöra insatser i öppenvården på grund av funktionsnivå i det psykiatriska tillståndet eller andra vardagliga omständigheter.

Område Psykiatri står inför en spännande tid, vi vänder blad och blickar mot framtiden! Vi arbetar mot en personcentrerad vård och söker nu dig som är driftig, engagerad och flexibel att kunna hantera varierande arbetsbelastning och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

SPOT har en avgörande roll för framtidens vård, för god och nära vård utanför psykiatrins väggar. Vi jobbar i ett team där vi har möjlighet till daglig kontakt med patienterna, där vi vill träffa dem och kan verka för deras behov där de befinner sig. En stor del i vårt uppdrag är att göra hembesök eller träffas utanför psykiatrin, samverka med öppenvård och heldygnsvård på psykiatrin är avgörande, likväl som samverkan med andra vårdgrannar och aktörer runt om i regionen.

På SPOT arbetar vi med patienter över 18 år som har psykiatrisk problematik med behov av intensivare insatser under en kortare period.

Är du sjuksköterska, vill vara med och utöka vårat team och bygga framtidens vård? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I SPOT jobbar du med patienter inom specialistpsykiatrin oavsett diagnos. Du, teamet och patienten kommer att jobba tillsammans med kartläggning av patientens tillvaro så som, socialt liv, sysselsättning, intressen. Genom detta hjälps ni åt att identifiera vad som saknas för att få en mer komplett tillvaro och för patienten en förändring och förhoppningsvis en tillvaro av högre kvalité. Du tillsammans med SPOT-teamet kommer att fungera som ett omvårdande stöd till patienten för att hen ska, över en kortare tid uppnå sina mål. Tillsammans identifiera om annat stöd behövs och stödja patienten till en hållbar tillvaro som hen själv kan ta ansvar för och klara av över tid.

Som sjuksköterska i SPOT kommer du att ha en unik möjlighet att forma hur vi i Jämtland Härjedalen ska arbeta för en god psykiatrisk nära vård. Under de år som SPOT har funnits så har vi utvecklat ett bra arbetssätt. Det vill vi jobba vidare med och det är dags att utveckla och ta till nästa nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska

Vidareutbildning med inriktning psykiatri är meriterande och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av svårare behandlingsarbete med mer vårdkrävande patienter.

Vi söker dig som är trygg och stabil i din yrkesroll och kunna uppvisa ett lugn i svårare bemötandesituationer.

En viktig förutsättning för tjänsten är att ha en förmåga att samarbeta eftersom tjänsten innebär teamarbete och samverkan. Du bör vara intresserad och ha en förmåga att skapa goda relationer samt vilja hjälpa patienter att ta ett ansvar för sina svårigheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi hanterar inkomna ansökningar löpande under ansökningsperioden.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Ingår helgtjänstgöring.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Carin Nordström
Tf Enhetschef SPOT
Telefon:
Email: carin.1.nordstrom@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ylva Kortekaas Genstrand
Vårdförbundet
Telefon:
Email: ylva.kortekaas@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/734/2023
Sista ansökningsdag: 2024-03-24

Dela detta jobb

Sjuksköterska till SPOT - Specialistpsykiatriska Omvårdnadsteamet

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård