medrek.se

Sjuksköterska till Tema Neuro, rotationstjänst sluten- och öppenvård, Solna

Regioner
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Sjuksköterska till Tema Neuro, rotationstjänst sluten- och öppenvård, Solna

Stimuleras du av ett omväxlande arbete och lockas av möjligheten att få det bästa av två yrkesmässiga världar? Vår rotationstjänst ger dig som sjuksköterska en unik möjlighet att få följa patienterna genom hela vårdprocessen!

På Neurologmottagningen i Solna tar vi emot patienter med olika neurologiska diagnoser så som epilepsi, Parkinson, neuroinflammatoriska sjukdomar, neuromuskulära sjukdomar, stroke och huvudvärk. Som sjuksköterska ingår du i ett team kopplat till ett specifikt patientflöde. 

Neuro 2 är Karolinska Universitetssjukhusets högspecialiserade akutvårdsavdelning för patienter med sjukdomar i nervsystemet och har 14 vårdplatser. Våra patienter kommer in med diagnoser så som MS, Parkinsons sjukdom, Guillain-Barrés syndrom, ALS, epilepsi och myastenia gravis. Vi bedriver även högspecialiserad epilepsivård och monitorerar patienter på speciella rum som en del av deras utredning.  Våra patienter kommer in till oss både akut och planerat och vårdtiden på avdelningen är i genomsnitt 3-4 dygn.   

Om tjänsten 

Som rotationssjuksköterska hos oss gör du en del av din tjänstgöring på vår neurologmottagning, där du ger telefonrådgivning i TeleQ och Mina vårdkontakter, tar prover, genomför undersökningar och administrerar olika medicinska behandlingar. Resterande tid är du placerad på Neuro 2. Här arbetar du med omvårdnad, medicinsk behandling, eftervårdsplanering och utvecklingsarbete.   

Vi kan erbjuda två olika typer av så kallade rotationstjänster, med fördelning enligt nedan:  

- 50% tjänstgöring inom öppenvården på Neurologmottagningen och 50% tjänstgöring inom neurologisk slutenvård på vår högspecialiserade akutvårdsavdelning

alternativt 

- 80% tjänstgöring på Neurologmottagningen och 20% tjänstgöring inom neurologisk slutenvården.

Annonsen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid och innefattar arbete kvällstid samt tjänstgöring en av fem helger inom slutenvården.   

Vi erbjuder 

Vi är stolta över att vara en verksamhet med högt i tak och hjälpsamma arbetskollegor i ett fantastiskt team. Sedan några veckor tillbaka är vi även på plats i helt nybyggda lokaler på Nya Karolinska, utrustade med modern teknik.  

Som nyanställd får du givetvis en individuell inskolning anpassad utifrån ditt behov och dina tidigare erfarenheter. Vi värderar kompetensutveckling högt och erbjuder bland annat en utbildning om 15 hp inom neurologisk vård i samarbete med Karolinska Institutet. För dig som är intresserad finns det goda möjligheter att utveckla och fördjupa sig inom de olika neurologiska patientflödena, som innefattar neuroinflammation, epilepsi, rörelserubbning, neuromuskulära sjukdomar, likvorcirkulationstörning, huvudvärk och neurodiagnostik. 

Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.  

Vi söker  

För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du gillar variation! Du är trygg i din roll som sjuksköterska och arbetar strukturerat, men är också beredd att omprioritera efter vad som behövs i stunden.  Vi förväntar oss även att du delar och arbetar efter Karolinskas grundvärderingar; ansvar, medmänsklighet och helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.  

Kvalifikationer 

Vi vänder oss till dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Kunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är en förutsättning för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av akutsjukvård, gärna inom neurologi, liksom av öppenvård och telefonrådgivning. 

Sök redan idag!  

Vänligen bifoga CV, personligt brev och kopia på din sjuksköterskelegitimation. Vi tillämpar löpande urval och kommer att tillsätta tjänsten så snart vi funnit en lämplig kandidat, så dröj inte med din ansökan!  

Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.    

Tema Neuros vision är att vara ett ledande center för neurosjukvård med framstående forskning, utbildning och innovation. Våra cirka 650 medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser. Vi samarbetar med engagerade patientföreträdare som medverkar i vårdens utveckling och utformning. Vi vill vara en lärande organisation och har omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning av högsta kvalitet. Samarbete med andra vårdgivare nationellt och internationellt är en viktig del i vår verksamhet då vi som ledande center för neurosjukvård ofta behandlar patienter från andra län och länder.     

Tema Neuro omfattar cirka 20 patientgrupper med sjukdomar i nervsystemet. Vi är ensamutförare av neurokirurgi, ryggmärgsskadevård, trombektomier vid stroke, samt behandling med strålkniv. Temat består av tre patientområden: neurovaskulära sjukdomar, neurokirurgi och sjukdomar i nervsystemet.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Nusrat Merchant 
Omvårdnadschef
 08-5177 84 20

Michaela Vanek 
Omvårdnadschef
 0725-80 29 25

Fackliga representanter
Vårdförbundet : tel. 0771 - 420 420

 

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Tema Neuro, rotationstjänst sluten- och öppenvård, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset