medrek.se

Sjuksköterska till vårt nya vårdgolv inom Infektionssjukdomar, Lung- och Allergisjukdomar

Regioner
Utgår

2018-12-06

Ansök nu

Sjuksköterska till vårt nya vårdgolv inom Infektionssjukdomar, Lung- och Allergisjukdomar

Sveriges största specialistenhet för infektionssjukvård startar upp ett nytt vårdgolv tillsammans med Patientområdet Lung- och Allergisjukdomar i den nya sjukhusbyggnaden, Solna.  

Om oss  

Vi har nu flyttat vår verksamhet till den nya sjukhusbyggnaden i Solna och får en ny vårdavdelning i toppskick och utökar därmed den högspecialiserade vården. I vårt nya uppdrag ingår det att öppna upp ett gemensamt vårdgolv som helhet täcker Lungmedicin, Allergologi och Infektion.  

På vår akutvårdsavdelning IAVA vårdar vi patienter med svåra infektionssjukdomar som svår sepsis, pneumoni och CNS-infektion. Här finns möjlighet att monitorera patienternas vitalparametrar samt behandla med CPAP och Optiflow. Vi har ett nära samarbete med intensivvården och akuten.  

Hos oss bedrivs även högspecialiserad lungmedicinsk vård. De vanligaste diagnosgrupperna är respiratorisk insufficiens, KOL, hypoventilation med koldioxidretention, sarkiodos och övriga interstiella sjukdomar samt pleurasjukdomar, astma och allergi. Vi har även specialkompetens för PAH- och lungtransplantationspatienter, CPAP- och hemrespiratorbehandling samt syrgasbehandling.  

Avdelningens engagerade medarbetare arbetar teambaserat utifrån ett helhetsperspektiv. Sammanhållningen är god och vi värderar samarbetsförmåga och intresse för utveckling högt. Vi kännetecknas av en prestigelöshet och ett nära och varmt samarbete mellan olika professioner såsom läkare, undersköterskor och fysioterapeuter. I rollen som sjuksköterska ansvarar du för att leda, prioritera och utföra omvårdnadsarbetet.  

Vi erbjuder  

  • Kontinuerlig kompetensutveckling med både interna och externa utbildningar  
  • Intensivkurs i tre dagar för alla nyanställda med fokus på infektionssjukdomar och infektionsspecifik omvårdnad  
  • Unik yrkeskompetens inom både infektionssjukvård samt Lung- och Allergisjukdomar  
  • Introduktion till dig som nyanställd individuellt anpassad efter dina behov  
  • Aktivt deltagande i olika utvecklingsprojekt då vi alltid strävar efter att förbättra kvaliteten för både patienter och medarbetare  
  • Möjlighet att söka till den nystartade specialistsjuksköterskeutbildningen med inriktning infektionssjukvård på Röda Korsets Högskola  
  • Ett stimulerande och omväxlande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.  

Vi söker  

Vi ser gärna att du som söker är öppen för utveckling, har ett gott bemötande samt har en förmåga att se till patientens enskilda behov på ett ödmjukt sätt. Vidare ser vi att du är nyfiken och har en god samarbetsförmåga.  

Kvalifikationer  

Krav: Legitimerad sjuksköterska  

Meriterande: Tidigare erfarenhet från sjukvård inom infektion eller Lung- och Allergisjukdomar.

Urval sker löpande i denna rekryteringsprocess. Välkommen med din ansökan!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Julia Eriksson 
Omvårdnadschef
 073-620 45 01

Lisa Fredholm 
Omvårdnadschef
 0725-84 06 59

Fackliga representanter

Vårdförbundet 08-51772968

 

Dela detta jobb

Sjuksköterska till vårt nya vårdgolv inom Infektionssjukdomar, Lung- och Allergisjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset